Gazete Emek- Yeniçağ TV muhabirinin 'Sizin ekonominiz nasıl?' sorusuna cevap veren üniversite mezunu genç sözlerine şu şekilde devam etti:

Benim 24 sene eğitim hayatım sürdü. Bakın burada akşama kadar kabak çekirdeği satıyorum. Ben bu ülkede doktora yapıyorum. Doktora yapmama rağmen bakın çekirdek satıyorum.

Üniversite mezunuyum. Master mezunuyum şu anda doktora yapıyorum. Durumum böyle. Dışarıdan insanlar için farklı şeyler söylenebilir ama yaşayanlar için durum apayrı.

NASIL HİSSEDİYORSUNUZ KENDİNİZİ?

Pek de iyi hissediyorum diyemem. Bu ülkede ilkokul mezunlarının veya lise mezunlarının amir, memur, başkan, milletvekili ve çeşitli görevlere geldiği bir ülkede yüksek lisans, doktora ve üniversite mezunları boş geziyor. Sizce bu adaletli mi?

Yani başvurular yaptım. Mülakatlara 8-10 yere gittim. ‘Puanınız mı düşük diyeceksiniz ?’ Hayır. İyi derece ALES ve İngilizce puanım var. Üniversitenin açtığı başvurulara gidiyoruz. Mülakatta 10-15-20 veriyor. Niye? Kendi adamına 80 veya 70 verecek ki onu geçirecek. O yüzden bizde burada boş geziyoruz. Çekirdek satıyoruz. Hakkımız helal mi, değil. Yani onlar bir ömür boyu haram para yiyecekler, yesinler. Ben onurumla, şerefimle burada çekirdek satarım. Kendi işimi yapmaya devam ederim.

Kaynak: Güncel Haber

Editör: TE Bilişim