Gazete Emek- Döviz kurları güne yatay bir seyirle başlamasının ardından öğlen saatlerinde yükselişe geçti.

Dolar yeni güne 9.74 seviyesinden başlarken, öğle saatlerinde 9.80'in üzerini görerek 9.83'e kadar çıktı ve tarihi zirvesi olan 9.85'e yaklaştı. Dolar dün günü 9.73 seviyesinden kapatmıştı.

Euro ise 11.27 lira seviyesinden güne açılış yaparken, öğle saatlerinde 11.34'e kadar yükseldi. Euro dün kapanışta 11.29 seviyesinden işlem görüyordu.


Rekor seviyelerde olan gram altın 573 liradan satılıyor. Çeyrek altın ise 941 lira. 1800 doların üzerine tutunan altının ons fiyatı 1825 dolar.

Dün 68 bin doların üzerini görerek rekor kıran kripto para birimi Bitcoin ise güne 66 bin 529 dolardan başladı.




KAPALIÇARŞI ESNAFINDAN ALTIN UYARISI


Ons fiyatında ki yükseliş altın fiyatlarını doğrudan etkiledi. Haftaya yeni rekor ile giren gram altın 570 TL civarında işlem görüyor. Bu yükselişin gümüş fiyatlarına da hareketlilik getirdiğini belirten Kapalıçarşı kuyumcuları, yatırımcıların altına olan güvenin devam etmesini söylüyor.

Altın alım-satımlarının arttığını vurgulayan kuyumcu Tunahan Sarı, “Altın şu anda zirveyi görmüş durumda fakat bizler altının daha da yükselmesini bekliyoruz. İhtiyacı olan mecburen düşükten aldıysa satıyor. Şu anda gram altın 574 TL, çeyrek 920 TL, yarım bin 840 TL, tam altın ise 3 bin 680 TL’den işlem görüyor. Kendi şahsi düşüncem sene sonu altının fiyatını 600 TL civarında göreceğiz. Gümüşte de hafif bir kıpırdama var. Şu anda kilosu 7 bin 782 TL’den işlem görüyor. Anık değişmeler olursa gümüşte 9-10 bin TL’yi görebilir. Elinde para olan vatandaşın altına yatırım yapabilir” şeklinde konuştu.

'ALTIN ALIMLARI SÜRÜYOR'

Kuyumcu Orhan Seven ise, altının her zaman güvenli liman olduğunu söyleyerek, “Vatandaşların altına talebi devam ediyor. Altın alımları sürüyor. Vatandaşların altın ve gümüş almalarını tavsiye ediyorum. Hem altın hem de gümüşte uzun vadeli kazandıracağını söyleyebiliriz. Yatırımcıların altını ellerinde tutmaları gerektiğini düşünüyorum. Gümüşün kilogramı 7 bin 733 liradan satılıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim