Gazete Emek- Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınması ve yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun getirilmesinin ardından dolar ve altın beklenenin üzerinde bir yükseliş kaydetti. Dövizde yaşanan bu değer kaybı Türkiye'nin en önemli gündemi oldu. Herkes büyük bir merakla bundan sonra ne olacak sorularını sormaya başladı. 

TL’de yaşanan değer kaybına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Prof. Dr. İbrahim Öztürk, “Paralarını bankalardan çekip evlerine aldıkları için çok büyük bir şey kaybetmiş olmayacaklar.” diye konuştu.

“MİLLETİN MALINA ÇÖKME DÖNEMİ”

Vatandaşların bankalardaki birikimlerini korumasının önemine vurgu yapan Öztürk, “’Tekalif-i Milliye ve Salma Ekonomisi başladı’ diyoruz. Artık bir milli seferberlik havası yaratıp milletin malına çökme dönemi başladı. Yani paranız bankadadır gidersiniz ve  ‘Veremiyoruz bir sene bekleyeceksiniz.’ Döviziniz bankadadır, ‘Şu orandan Türk Lirasına aktardık artık döviziniz yoktur’ derler. Dolayısıyla risk alamadılar. Altıncıların her birine ‘Devletin kurumlarında altın tutacaksınız’ dendi. Bu adımdan geri adım atıldı ama devamı gelecek.” diye konuştu.

Hakkında siyaset yasağı istenen Altan Tan’dan çözüm süreci ve Hakan Fidan’a ilişkin dikkat çeken sözler

“PARA KAZANMA DÖNEMİ DEĞİL, ELİNDEKİNİ KURTARMA DÖNEMİ”

Prof. Dr Öztürk, “Üzgünüm bu dönem para kazanma dönemi değil, eldekini kurtarma ve koruma dönemi. Biz aylardan beri söylediğimiz şeyi tekrar etmek zorundayız. Paralarınızı bankalardan alınız.” çağrısında bulundu.

Erbil'de konsere davet edilen şarkıcı Ajdar'ın talepleri sosyal medyada gündem oldu: 5 milyon avro, 200 koruma, 25 araba!

İnsanların bankalarda tuttukları birikimlerinin risk altında olduğunu savunan Öztürk, “Döviz ve altın üzerinden insanlar, paralarını bankalardan alıp dedelerinin yaptığı yöntem ile ahırda fare yemeyecek bir taşın altına gömmek ve sağlama almak zorundalar. Ciddi bir gelir yöntemi de yok. Paralarını bankalardan çekip evlerine aldıkları için çok büyük bir şey kaybetmiş olmayacaklar tam tersi paraları risk altında olmayacak.”  ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim