Gazete Emek- Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir televizyon programında “Amerikan Merkez Bankası (FED) kamunun değil ki 5 tane ailenin” yorumu yaptı. Nebati’nin sözlerinin ardından İngiliz ekonomist Timothy Ash, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski başekonomisti Hakan Kara’nın “Bu toprağın insanları komplo teorilerine fazlasıyla teveccüh eder. TCMB’de iken Anadolu ziyaretlerinde yaptığımız iletişim toplantılarında sıkça gelen sorulardan biri de TCMB hakim hisselerinin kökü dışarda olan bazı ailelere ait olup olmadığıydı” paylaşımını alıntıladı ve şunları aktardı:

"Türkiye'nin Maliye Bakanı’nın bu tür saçma sapan konuşarak evdeki sorunların suçunu başka yöne çevirmeye çalışması üzücü. Böyle şeyler söyleyerek kendisine ve temsil ettiği kuruma olan güveni sarsıyor.”

Ash, Nebati’nin bahsettiği 5 aile için de çizgi film karakterleri olan Mickey, Scoobie, Bugs, Donald ve Kermit’i örnek verdi.

'KÖTÜ ŞANS KURABİYESİ BAKANI' 

İsveçli ekonomist Erik Meyersson da sosyal medya hesabından, Nureddin Nebati için “Kötü şans kurabiyesi bakanı” yorumunu yaptı.


 

Editör: TE Bilişim