Gazete Emek- AKP Genel Başkanı Ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, Türkiye'yi "yokların ve yoksulların ülkesi" olmaktan kurtardıklarını söyleyip "Bugünkü sıkıntıları da yine biz çözeceğiz. Her bir insanımızın derdiyle dertlenmek boynumuzun borcudur. Emin olun bizden başka da sizlerin dertleriyle dertlenip bunlara çareler üretecek, çözümler getirecek başka kimse yok" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) hedef gösteren Erdoğan, "Türkiye'ye dair hesapları bozulanların Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023'e giden süreçte daha da pervasızlaşacağı anlaşılıyor. Milletimizin iç barışını dinamitlemeye yönelik girişimlerin artması, bunun en açık işaretidir" dedi.

"128 MİLYAR DOLARI SORUP DURDULAR"

Erdoğan, muhalefet partilerinin, derinleşen ekonomik krize ilişkin eleştiri hakkında da şöyle konuştu:

"Attığımız her adımda önümüze dizilen tuzakları, dört bir tarafımızda oynanan oyunları birer birer bozarak hedeflerimize doğur yürüyoruz. Salgın döneminde tüm ülkeler küçülürken, çok ciddi siyasi, ekonomik, sosyal sıkıntılarla karşı karşıya kalırken, biz sağlık hizmetlerinden ekonomiye kadar her alanda kendimizi olumlu yönde ayrıştırdık. İşte sizler de takip ediyorsunuz, büyümede rekor üzerine rekor kırıyoruz."

"Yıllık ihracatımız 207 milyar doları geride bıraktı. İstihdamda salgın öncesinin de üzerinde bir seviyeye geldik. Merkez Bankası rezervlerimiz 118 milyar doları buldu. Bay Kemal ne diyordu? '128 milyar dolar nerede?' Bunu sorup duruyordu. Dikkat ederseniz artık hiç sesleri çıkmıyor. Çünkü bunlar akşam yalan, sabah yalan."

"İnşallah enflasyonu da en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgahlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının da önüne geçeceğiz. Hem maliyetlerdeki yükselişle hem fırsatçılarla mücadele ederek milletimizin refah seviyesini daha da yukarılara taşıyacağız."

KILIÇDAROĞLU: "ONU FAZLA CİDDİYE ALMAMAMIZ LAZIM"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ta kendisine yönelik “Bay Kemal 128 milyar dolar nerede diye sorup duruyordu. Artık hiç sesleri çıkmıyor” sözüne “Bugün Kahramanmaraş’ta konuşma yapıyor değerli beyefendi. Yine ana tema benim. Onu fazla ciddiye almamamız lazım” yanıtını verdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İzmir’de Konak Belediyesi toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur pandemi döneminde yurttaşlara destek olduklarını belirterek, “Seçimden önce vatandaşımıza ‘şunları şunları yapacağız’ diye taahhütname verdik, bunların yüzde 70’ini bitirdik” dedi.


"YİNE ANA TEMA BENİM " 

Yönetemiyorlar, yönetemediklerini iyi biliyorum. Bugün Kahramanmaraş’ta konuşma yapıyor değerli beyefendi. Yine ana tema benim. Onu fazla ciddiye almamamız lazım. Ciddiye alınacak kişi engellilerin kadrolarını boş bırakmayan kişidir. 60 bin engelli kadrosu boş bekliyor. Kardeşim sen benimle uğraşacağına engellilerin boş kadrosu var, atasana. Engel var mı buna? Yok.

Kaynak: Bianet 

Editör: TE Bilişim