Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarda iç ve dış siyasetle ilgili mesajlarını yanı sıra ekonomi konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. “Son bir kaç gündür piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin temellerini, gerçek dinamiklerini, taşıdığı potansiyeli ve yarınını kesinlikle yansıtmıyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk sanayisi, salgın dönemindeki performansıyla direncini ve gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. Kamu maliyesi ve finans sektöründeki göstergeler, gelişmiş ve gelişmekte olan pek çok ülkeye göre daha sağlam bir yapıya sahip olduğumuza işaret ediyor” dedi.

Vatandaşa dolar ve altına ilişkin uyarda bulunan Erdoğan’ın bu çıkışı sosyal medyada en çok konuşulan konuları arasında yer aldı. Sosyal medyada "paralarınızı bankalara, borsaya yatırın" kampanyaları yapıldı.

TIKLAYIN- CNN Türk’te Altan Tan ile Hulki Cevizoğlu arasında PKK kavgası: Cevizoğlu yayını terk etti

VATANDAŞA DÖVİZ VE ALTIN ÇAĞRISI

Ellerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarımıza çağrı yapmak istiyorum. Vatandaşlarımdan evlerindeki döviz ve altını çeşitli finans araçlarına yatırarak ekonomi ve üretime kazandırmalarını istiyorum.

TIKLAYIN- “Tansu Çiler, AKP ile siyasete geri dönüyor”

İŞ İNSANLARINA ÇAĞRI

İş insanlarımıza da, 30 Haziran’a kadar devam eden varlık barışından yararlanarak, yurt dışındaki kaynaklarını ülkemize getirebileceklerini tekrar hatırlatıyorum. Herhangi bir endişeye gerek yok. Biz kendilerinin garantisiyiz.

Ülkemize yatırım yapan uluslararası yatırımcılara ise, Türkiye’nin gücüne ve potansiyeline güvenmeleri çağrısında bulunuyorum.  Esasen, bu çağrının somut göstergeleri de vardır.

TIKLAYIN- Ekonomist Prof. İbrahim Öztürk: Paralarınızı bankalardan çekin

"BATTIK LAFLARINA İNANMAYIN"

Ülkemize yatırım yapan uluslararası yatırımcılara Türkiye'nin gücüne ve potansiyeline güvenmeleri çağrısında bulunuyorum. Herhangi bir endişeye gerek yok. Uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye güvenmelerini istiyorum. Siz birilerinin battık laflarına inanmayın.

"ŞOKLARA DAYANIKLILIĞIMIZI ISPATLADIK"

Dinamik iktisadi yapımız, mali disiplinimiz, serbest piyasa ekonomisine bağlılığımızla, şoklara dayanıklı olduğumuzu defalarca ispatladık. Önümüzdeki dönem Türk ekonomisini yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyüterek çok daha iyi yerlere geleceğiz.

TIKLAYIN- Hakkında siyaset yasağı istenen Altan Tan’dan çözüm süreci ve Hakan Fidan’a ilişkin dikkat çeken sözler

Kaynak: Finansgündem 

Editör: TE Bilişim