Gazete Emek- AKP'li Recep Tayyip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1 ve TRT Haber'in ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın, “Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart. Faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız. Bütün mesele maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır” şeklindeki açıklamasının ardından dolar\TL kuru rekor kırdı.

Erdoğan’ın açıklamasından hemen sonra dolar 8.82 TL’ye yükseldi.

Erdoğan katıldığı programda faiz ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart. Faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız. Bütün mesele maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır.”

DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM 

Dolar:8,6213 %1.43 


Euro: 10,5304 %1.48 


Sterlin: 12.2224 %1.46 


Altın: 527.167 %1.29 

ERDOĞAN FAİZLERDE TEMMUZ VE AĞUSTOS’U İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faizlerin düşürülmesi konusunda görüşünü yinelerken, “Hatta bugün de Merkez Bankası başkanımızla görüştüm bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart. Onun için de yani temmuz-ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın.” dedi.

TRT’de salı akşamı soruları yanıtlayan Erdoğan, büyüme rakamlarının bu şekilde devam etmesi durumunda bunun enflasyonun tek haneye inmesini sağlayap sağlamayacağı sorusu üzerine şunları söyledi:

“O bağlantıyı direk olarak bu şekilde kuramayız. Bu konuda ben yine aynı iddianın peşindeyim o da şu; hatta bugün de Merkez Bankası başkanımızla görüştüm bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart. Onun için de yani temmuz-ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın. Çünkü faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine inşallah girmiş olacağız çünkü bütün mesele o maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır.”

Doların yükselmesi sonrası tepkiler gelmeye başladı:

Editör: TE Bilişim