Gazete Emek- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bankaların kredi faizlerini olağanüstü şekilde artırdıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Feda reel sektörde, kâr mali sektörde şeklinde bir paylaşım olamaz. Bankalarımızın artık daha vicdanlı davranmasını bekliyoruz” dedi.

 

 

TOBB Müşterek Konsey Toplantısı’nda konuşan Hisarcıklıoğlu, kurum olarak ekonominin tüm kılcal damarlarına ulaştıklarını, böylece sahadaki durumu en iyi şekilde görüp, sorunları ve sıkıntıları tespit ettiklerini söyledi.

 

 

 

 

"BANKALARIMIZIN ARTIK DAHA VİCDANLI DAVRANMASINI BEKLİYORUZ"

 

Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti:   

 

"Son dönemde Türk Lirası'nda yaşanan olağan dışı değer kaybının büyük ölçüde geri alınmış olmasını ve piyasalarda istikrarın teminine yönelik her adımı olumlu buluyor ve destekliyoruz. Yüksek faiz yükünden kurtulmanın yanı sıra mali piyasalarda istikrar ve öngörülebilirlik sağlanmasının, ekonominin büyüme sürecine büyük destek olacağına inanıyoruz. Ayrıca kamuda bekleyen özel sektör alacaklarının ödenmesine yönelik olumlu ve somut adımlar başladığını da memnuniyetle takip ediyoruz. Tüm bu gelişmeler, reel sektördeki moralleri yükseltiyor. Elbette bazı konularda da sıkıntılar sürüyor. Özellikle bankalarımızın, Merkez Bankası'ndan fonlama maliyetleri yüzde 14’e düşmesine rağmen son günlerde kredi faizlerini olağanüstü şekilde artırdıklarını görüyoruz. Bazı bankaların yüzde 25-30’lar seviyesinde, hatta kredili mevduat hesaplarına 35 civarında kredi faizleri uyguladıklarını duyuyoruz. Ülkemiz ekonomisini büyütecek, üretimi, yatırımı, istihdamı ve ihracatı artıracaksak, hepimiz elimizi taşın altına koymalı ve fedakârlık yapmalıyız. Feda reel sektörde, kar mali sektörde şeklinde bir paylaşım olamaz. Bankalarımızın artık daha vicdanlı davranmasını bekliyoruz."


 

Editör: TE Bilişim