Gazete Emek-Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla ilgili geçtiğimiz günlerde "Ülkemizde enflasyon değil, fiili bir hayat pahalılığı sorunu var" demişti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre haziranda TÜFE yüzde 4,95 artarken, yıllık bazda 78,62 seviyesine yükseldi. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) göre ise, haziranda TÜFE yüzde 8.31 artarken, yıllık enflasyon yüzde 175.55 oldu.

Haziran ayı ile ilgili açıklanan enflasyon rakamları, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" açıklamasını da boşa çıkardı.

Eski Hazine Müsteşarı ve iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, enflasyona ilişkin sosyal medyadan değerlendirmede bulundu. Eğilmez, "Onu durdurmanın tek yolu faiz silahını çekmektir" dedi.

"ENFLASYONA, PEŞİNDEN KOŞARAK YETİŞEMEZSİNİZ"

Eğilmez "Enflasyona, peşinden koşarak yetişemezsiniz. Onu durdurmanın tek yolu faiz silahını çekmektir. O zaman da büyüme hızınız düşer. Ekonomide her karar bir göstergeyi düzeltirken bir göstergeyi bozar. hepsinin aynı anda düzelmesi ancak beklentilerin düzelmesiyle mümkün olabilir" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim