Gazete Emek- CHP'li Muharrem İnce hükümete ekonomik kriz uyarısında bulunarak "Eğer zamanında gerekli önlemler alınmaz ise yaklaşmakta olan dünya ekonomisindeki krize, krizin içinde yakalanacağız" dedi.

İnce resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

Günü kurtarma/seçimleri kazanma hesaplarıyla yaptıklarınız, rakamlar üzerindeki manipülasyonlarınız yarınımızı ipotek altına almak, geleceğimizi çalmaktan başka bir anlama gelmemektedir. Bu yaptıklarınızla hepimizin bir şekilde ödemek zorunda kaldığı fatura daha da kabarmaktadır.

Önce samimi olun ve sorunlarımızın adını doğru koyun, resmi rakamlarla oynamayın. 

Sizlerin seçim kaybetmesi, ülkemizin ve milletimizin kaybedeceklerinden asla daha önemli olamaz.

Sanayi üretiminin düşmesi, inşaat sektörünün durması, imalat sanayindeki daralma, işsizlik oranındaki artışlar, her şey yolunda mesajlarıyla nereye kadar götürülecek...

Çin ve ABD arasındaki ilişkilerdeki gerilime umut bağlayan, bunun bir fırsat olabileceğini söyleyen bir kafanın Çin ve ABD ilişkilerinden de zerre kadar haberi yok demektir. Ne yazık ki böyle bir kafa damat sıfatıyla ekonomimizi yönetmektedir.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaptığımız uyarıları dinlemediniz. O günlerde dikkat çekmeye çalıştığımız olumsuzluklar birer birer gerçekleşmeye devam ediyor.

Önce şunu kabul edin, bu kriz, 16 yıllık iktidarınızın ürettiği tam anlamıyla yerli ve milli krizdir. Krizin beslenme kaynakları ülke dışında değil, sınırlarımız içindedir.

Eğer zamanında gerekli önlemler alınmaz ise yaklaşmakta olan dünya ekonomisindeki krize, krizin içinde yakalanacağız. 

Editör: TE Bilişim