Gazete Emek- HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, seçime ilişkin usulsüzlük iddialarının en çok gündeme geldiği Şırnak merkez ve Beytüşşebap ilçesinde yurttaşlar üzerinde yaşanan baskılara ilişkin basın toplantısı düzenledi. HDP il binasında yapılan toplantıya, HDP'nin belediye eş başkan adayları Nurcan Altürk ve Hişar Osal da katıldı.

'İDARİ AMİRLERİN SEÇİM PROPAGANDASINDA NE İŞİ VAR?'

Seçime demokratik bir ortamda gidilmediğini belirten Özgüneş, özellikle Beytüşşebap'ta seçmenler üzerinde yoğun baskı olduğunu söyledi. Özgüneş, Beytüşşebap Kaymakamı, Savcısı ve Emniyet Amiri'nin birlikte ev ev gezerek halkı tehdit ettiklerini iddia etti. Söz konusu 3 idari amirin okulları da ziyaret ettiğini aktaran Özgüneş, "AKP'ye oy verilmesini istiyorlar. Savcı, kaymakam ve emniyet amirinin seçim propagandasında ne işi var" diye sordu.

'KORUCULARDAN FOTOĞRAF ÇEKMELERİ İSTENDİ'

Kentteki AKP'nin adayının ise bazı kursiyer kadınları ziyaret ederek, "Size 350 TL yatırmışız, bizleri seçtirirseniz devamı gelecektir" dediğini iddia eden Özgüneş, "Polisler HDP için çalışan servis araçlarını tehdit etmekte. Çeşitli cezalar vermekte. Koruculara 'Sizler her 5 korucunun oyunu getirmekle mükellefsiniz. Seçim sandığında fotoğrafını çekerek neticesini göstereceksiniz' demişler" şeklinde konuştu.

Şırnak merkezde de durumun farklı olmadığını dile getiren Özgüneş, AKP'nin miting ve açılışları için tüm memurlara katılım zorunluluğu getirildiğini belirtti. Özgüneş, AKP adayı Mehmet Yarka'nın okullar ve resmi kurumları gezerek, propaganda yaptığını söyledi.

Özgüneş, Beytüşşebap'ta HDP'li bazı isimlerin çocuklarının fotoğraflarının da bulunduğu ve AKP propagandası yapılan broşürleri de gösterdi.

Kaynak: M.A
 

Editör: TE Bilişim