Gazete Emek-Bitcoin ve diğer kripto para birimleri pazar gününe sert düşüşlerle başladılar. Bitcoin ve Ethereum yüzde 10 değer kaybederken, Dogecoin'in son 24 saatlik düşüşü yüzde 25'i buldu. Düşüşlerin pozisyonların likitide edilmesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Bitcoin pazar gününe 56.997 dolar seviyesinde başlarken, Ethereum 2.235 dolar seviyesinde başladı. Dogecoin ise son 24 saatlik gerilemesiyle 0.284 dolar seviyesine kadar geriledi. XRP son 24 saatte yüzde 15 gerileyerek 1.38 dolara kadar indi.

Pazar günü yaşanan sert gerilemelerin nedeni tam olarak anlaşılamasa da Coindesk'ten Omkar Godbole'in yazısına göre, ABD Hazine Bakanlığı'nın bazı kripto aracı kurumlara 'kara para aklama'da aracı olmasından dolayı para cezası uygulayacağına dair spekülasyonlar etkili oldu. Öte yandan Messari Crypto'dan araştırmacı Ryan Watkins ise son 24 saatte yaklaşık olarak 9 milyar dolarlık Bitcoin'i nakite çevrildiğini belirtiyor. Watkins, 9 milyar dolarlık likitidenin yaklaşık olarak 895 bin 487 kripto para cüzdanından gerçekleştiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim