Gazete Emek- TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Türkiye belirgin reel faiz veren ülkelerin başında gelmektedir” dedi. Kavcıoğlu, “Virüs varyantları salgının seyri açısından risk oluşturuyor. Fakat Türkiye iyi bir performans sergiliyor. Tüm merkez bankaları gibi salgının seyrini izliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu Alman iş örgütü AHK’nın toplantısına katıldı. Bloomberg’in aktardığına göre Kavcıoğlu toplantıda şu açıklamalarda bulundu:

Abdulkadir Selvi: AKP’nin rakibi ne CHP ne de İYİ Parti

"TÜRKİYE BELİRGİN REEL FAİZ VEREN ÜLKELERİN BAŞINDA GELMEKTEDİR" 

“Dünya ekonomisindeki aktivite aşılamanın hız kazanmasıyla toparlandı. Küresel ekonomi genele yayılan toparlanma eğilimi gösteriyor. Bu durum ihracatımızın artışına katkı veren olumlu bir gelişmedir. Türkiye’nin dış talep görünümü iyileşiyor. Türkiye destekleyici maliye ve para politikalarının yanında, salgını kontrol altına almada başarılı olan ülkeler arasında yer almaktadır. Türkiye ekonomisinde enflasyon, rezervler ve risk primi alanında iyileşme aralığı olduğunu görüyoruz. Cari dengedeki iyileşmeye ek olarak, enflasyon ve rezerv konusundaki çabalarımızda aşama kaydettikçe risk priminde de iyileşme süreci devam edecektir. 

CHP heyeti Kürdistan ziyareti sonrası açıklama yaptı: Yeni bir girişim önerdik 

Türkiye belirgin reel faiz veren ülkelerin başında gelmektedir. Küresel olarak 289 trilyon dolara ulaşan borç dünya gelirinin yüzde 360’ını aşmıştır. Kamu ve hane halkı borçluluğunda gelişmiş ülkelerin yüksek seviyelerde olduğu, Türkiye’nin ise bu konuda gelişmiş ülkelerden belirgin şekilde olumlu ayrıştığı görülmektedir. Türkiye’de reel kesimde borçluluk yüksek, bu da tek başına riskli değil. Virüs varyantları salgının seyri açısından risk oluşturuyor. Fakat Türkiye iyi bir performans sergiliyor. Tüm merkez bankaları gibi salgının seyrini izliyoruz.” 

İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar yeniden yükseldi

“Türkiye ekonomisinde enflasyon, rezervler ve risk primi alanında iyileşme aralığı olduğunu görüyoruz. Cari dengedeki iyileşmeye ek olarak, enflasyon ve rezerv konusundaki çabalarımızda aşama kaydettikçe risk priminde de iyileşme süreci devam edecektir. Rezervlerimiz 115-120 milyar dolar seviyesine gelmiştir.” 

Mithat Sancar: HDP ortak aday fikrine açıktır

DOLAR-EURO YÜKSELİŞE GEÇTİ 

Türkiye Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun açıklamalarının ardından dolar/TL 8.46’yı gördü. Euro ise 10 lirayı aştı. 

Dolar/TL , sabah saatlerinde küresel risk iştahındaki düşüş ve dolardaki kuvvetlenmeyle 8.35 seviyesinde gezinirken; TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun çekirdek enflasyon vurgusu sonrasında yüzde 1’den fazla yükselişle gün içerisinde 8.46’nın üzerini gördü. 

Bu sırada euro/TL ise 10.0293’e yükseldi.


 

Kaynak: Yol TV

Editör: TE Bilişim