Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Çankaya Köşkü'nde görüştü.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapılmazken gece yarısı Resmi Gazete'nin yayınlanmasıyla görüşmenin içeriği de ortaya çıkmış oldu.

Yayımlanan Cumhurbaşkanı imzalı karara göre, Merkez bankasında iki başkan yardımcısı ile bir Para Politikası Kurulu Üyesi görevden alındı.

Görevden alınan isimler şöyle:

*Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen
*Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük
*Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş

BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SADECE BİR İSİM ATANDI

Görevden alınan iki başkan yardımcısının yerine sadece bir kişi atandı bu isim ise Taha Çakmak oldu. Prof. Dr. Yusuf Tuna ise Para Politikası Kurulu üyeliğine getirildi.


ERDOĞAN, KAVCIOĞLU İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Dolarda art arda gelen rekorların ardından Ankara’da önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nu kabul etti. Görüşmeye ilişkin bir fotoğraf servis edilirken, açıklama ise yapılmadı.


REUTERS’IN KAVCIOĞLU İDDİASI YANKI UYANDIRMIŞTI

Geçen hafta Reuters, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na güvenini kaybetme aşamasına geldiğini, son haftalarda ikili arasındaki iletişimin de azaldığını yazmıştı.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN AÇIKLAMA YAPMIŞTI 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada,  “Yalan haberi sosyal medyanın sorunu zannediyorduk. Fakat görüyoruz ki artık ana akım medya da aynı meseleden muzdarip. Büyük medya kuruluşları bile bu tür yalanları kolayca dolaşıma sokabiliyor. Bu endişe verici bir durum. Her ikisi de yalan” ifadelerini kullanmıştı.






Kaynak: Sözcü

Editör: TE Bilişim