Gazete Emek- Moody's, Türkiye ekonomisinin 2018'de yüzde 1,5 büyümesini ve 2019'da da yüzde 2 daralmasını beklediğini açıkladı.

Kredi derelecendirme kuruluşu Moody's Investors Service'in raporunda, küresel büyümenin yavaşlaması, finansal piyasalarda volatilitenin sürmesi, faizlerin artması ve ticari korumacılık ile jeopolitik tansiyonun yükselmesiyle birlikte gelişen piyasalar için kredi koşullarının 2019 yılında daha zorlayıcı olacağı belirtildi.

Türkiye'nin giderek artan kurumsal zorluklarla karşı karşıya olduğu belirtilen Moody's'in Perşembe günkü gelişen piyasalar raporunda, körfez Arap ülkeleri işbirliği konseyinin de bazı bölümlerinde reformların önündeki engellerin sürdüğü ifade edildi.

Global kredi şartlarının 2019'da global büyümenin yavaşlamasına, finansal piyasa oynaklıklarının devam etmesine, faiz artışlarına, ticarette korumacı politikalara ve jeopolitik gerilimlerin tırmanmasına bağlı olarak gelişmekte olan piyasalar için daha zorlu hale geleceğini belirten Moody's, "Emtia fiyat trendleri, sıkılaşan global şartlar,yurt içi ve jeopolitik konular Afrika ve OrtaDoğu'da ihraççılar için kredi risklerini farklı derecelere yönlendirecek" değerlendirmesini yaptı.

Kuruma göre Türkiye'nin büyüme oranı 2018'de yüzde 1.5 büyüyecek; 2019 yılında ise yüzde 2.0 küçülecek. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim