Gazete Emek- AKP, seçimlerde aday olan oda ve borsa başkanlarının seçilememeleri durumunda eski görevlerine dönmelerine olanak sağlayan yasa teklifi hazırladı


AKP Isparta Milletvekili Recep Özel ve arkadaşlarının, oda ve borsa başkanlarının genel ve yerel seçimlerde adaylıkları ile ilgili hazırladıkları yasa teklifi, Ankara’da yerel seçim kulislerini hareketlendirdi. Teklifin, AKP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı ileri sürülen Rifat Hisarcıklıoğlu için hazırlandığı ileri sürüldü.


 
AKP milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan yasa teklifiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Yasası’nda değişiklik yapılıyor. Teklifin yasalaşması durumunda milletvekili ve yerel seçimlerde adaylık için görevinden ayrılan başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyelerine aday olamamaları veya seçilememeleri durumunda eski görevlerine dönebilecek.

Teklifin TBMM’ye sunulması ile kulislerde Hisarcıklıoğlu’nun AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı yoğun bir şekilde konuşulmaya başlandı. Bu düzenleme ile AKP’nin aday olamama ya da seçilememe durumunda koltuklarını kaybetme korkusu yaşayan oda ve borsa başkan ve yöneticilerini yüreklendirmeyi amaçladığı belirtildi.
AKP’den Isparta Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen görevinden istifa etti. Ayrıca İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in de aday olmak istediği biliniyor.

Editör: TE Bilişim