Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, koronavirüs salgını nedeniyle esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek hibe desteğinin usul ve esasları yayımlandı.

TV100 ve Habertürk'teki işinden kovulduğu iddia edilen Hadi Özışık’tan açıklama

TEK SEFERDE ÖDENECEK

Karara göre, hibe desteği tek seferde ödenmek üzere ekonomik faaliyet konuları Bakanlık tarafından belirlenecek iki ayrı grup için 5 bin TL ve 2 bin TL olacak.

Hibe desteğinden 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek tacirler esas faaliyet konuları üzerinden yararlanabilecek.

Sedat Peker, Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırıyı AKP'li bir vekilin ricası ile yaptığını söyledi; kim o vekil?

TEKELLER  BU PAKETİN DIŞINDA TUTULDU

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre, salgındaki 17 günlük kapanma sürecinde içki satışı yasaklanan tekel bayileri, şimdi de esnafa destek paketinin dışında tutuldu.

İzmir Karşıyaka’da tekel bayisi olan Ahmet Aras, “İlk kapanmada geçen sene bize bir 25 bin TL kredi verdiler. O da destek değil zaten, kredi. Şu anda onun taksitlerini ödüyoruz. Şimdi açıkladıkları destek paketinden de yararlanamıyoruz. Odayla konuştuk, dernekle konuştuk hiçbir şey yok ortada. Hafta sonu açmamız yasak, 17 günlük kapanmada açmamız yasak.

AA muhabiri ile AKP'li iki bakan basın toplantısında 'Soylu' sorusu nedeniyle tartıştı: Soylu'ya bu soruyu sordunuz mu?

Bu biriken ödemeleri, kredileri, borçları ne yapacağız? Bakkallar açık olmasına rağmen saat kısıtlamalarından dolayı onlarda ciddi gelir kaybı yaşadı. Zaten büyük marketler bizi batırmak için fırsat kolluyor, bir de devlet açıkladığı destekten bizi muaf tutuyor. Gerçi 5 bin TL verse bile en fazla elektrik faturamı öderim ama onu bile vermiyor” dedi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Editör: TE Bilişim