Gazete Emek- Görüşleri mevcut ekonomi politikalarıyla ters düştüğü bilinen Lütfi Elvan, 'görevden affını' istedi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını onaylaması sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğunu yardımcısı Nureddin Elvan'a devretti. 

Bakanlık binasında düzenlenen devir - teslim töreninde konuşan Elvan'ın "Ülkemiz için, devletimiz için doğru olanı yapmaya çalıştık" şeklindeki ifadesi dikkati çekti.

Göreve gelir gelmez kamu maliyesi alanında tüm giderleri ve gelirleri, oluşabilecek riskleri baştan aşağı gözden geçirdiklerini kaydeden Elvan, "Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Ekip ruhundan asla vazgeçmedik. Ülkemizin yarınları için gecemizi gündüzümüze kattık. Çok güçlü bir kamu maliyesini bakanımıza bırakıyorum. Tüm ekibime çok teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Elvan'ın ardından sözü, halefi Nureddin Nebati aldı. Kendisini bu göreve atadığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Nebati, "Bu sorumluluğun gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Benim de bakan yardımcısı olarak görev aldığım, salgının en yoğun dönemini büyük bir başarıyla geriye bıraktık" dedi.

'KULAĞIMIZI HALKTAN UZAK TUTMAYACAĞIZ'

Nebati, ekonomi programında yeni bir yola girildiğini kaydederek "Bu süreçte göreve gelirken bizlerin en önemli önceliği yüksek faiz olmayacak. Yatırım, üretim ve ihracat artışını tetiklemek ve bu sayede cari açık ve dış borç gibi kronik sorunları tamamen bertaraf etmek, istihdamı artırmak, ücret artışını sağlamak, Türkiye'nin iç dinamiklerini de dikkate almak kaydıyla ulusal ve uluslararası ilişkileri gözeterek ama kulağını asla halktan uzak tutmayarak gereğini yapmak olacaktır" diye konuştu.

"Artık işçinin de kendisini patron olarak hissettiği bir söylemi geliştiriyoruz" görüşünü de sözlerine ekledi.




Kaynak: Gerçek Gündem

Editör: TE Bilişim