Gazete Emek - Türkiye yeni yıla zamlarla girdi. Doğal gaza yüzde 25, benzine 0,61, motorine 1,29 LPG’ye 0,78, elektriğe ise 1 lira 37 kuruş zam yapıldı.

Elektriğe yüzde 52 ila 130 arasında zam

Elektrikte tüm tüketici grupları için vergi ve fonlar dahil olmak üzere yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

ELEKTRİĞE ZAM

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2022 yılı için elektrik tarifelerinin belirlenip Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı. Buna göre elektrikte kademeli tarife kapsamında mesken aboneleri için aylık 150 kilovatsaate kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat kilovatsaat başına 1 lira 37 kuruş, 150 kilovatsaatin üstü için ise kilovatsaat başına 2 lira 6 kuruş olarak uygulanacak.

AKARYAKITA ZAM

EPGİS tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere motorin, benzin ve LPG’ye zam yapıldı. EPGİS’den yapılan açıklamada “Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 01/01/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Motorinde 1,29 Benzinde 0,61 LPG’de 0,78 TL/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur” denildi.

DOĞAL GAZA DA ZAM

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü (BOTAŞ), “Konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 25, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 15, elektrik üretimi haricinde kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 50 oranında artış yapılmıştır” açıklamasını yaptı.

BOTAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, piyasalarda yaşanmakta olan dalgalanmalar nedeniyle fiyatlarda düzenleme yapılma zorunluluğunun ortaya çıktığına değinildi.

Açıklama şöyle:

“2021 yılı başından itibaren Dünya ve Avrupa enerji piyasalarındaki tüketicilerin, piyasalarda yaşanmakta olan olağandışı ve olağanüstü dalgalanmalara bağlı olarak fahiş enerji fiyatlarına maruz kaldıkları kamuoyu tarafından da yakinen bilinmekte olup bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları bugüne kadar tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır.

1 Ocak 2022 tarihi itibari ile tüketicilerimizi imkanlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde doğal gaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 25, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 15, elektrik üretimi haricinde kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 50 oranında artış yapılmıştır.”

Editör: TE Bilişim