Gazete Emek- İstanbul’da minibüs ve taksi ücretlerine bu ay içinde zam bekleniyor. Yükselen maliyetlerle Bitlis’te de 1 TL olan ekmeğin fiyatı 25 kuruş arttı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi, dolmuş ve minibüs ücretlerine zam yapılacağını söyledi.

İstanbul ’da gerçekleştirilen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı sonrası, taksi, taksi-dolmuş ve minibüse zam yapılacağı açıklaması geldi. Eyüp Aksu, 4 ay önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri zam taleplerinin 1 ay içerisinde gerçekleştirilecek ilk UKOME toplantısında karara bağlanacağını açıkladı. Aksu, “Taksici esnafı 1 yıl önce zam almıştı. Giderlerimiz yüzde 50 arttı. Zam talebimizi 4 ay önce belediyeye vermiştik. Bu toplantıda konuyu ilk gündem maddesi olarak istedik fakat komisyon başkanımız 1 ay içerisinde tekrar bir toplantı yapılması gerektiğini kaydetti. Zamla ilgili çalışma yapacağız ve ilk UKOME toplantısında ücret tarifelerine zam yapılacak” dedi.

25 kuruş yükseldi

Öte yandan Bitlis ve ilçelerinde 250 gramı 1 liradan satılan ekmeğin fiyatı 1 lira 25 kuruşa çıkarıldı. Dövizdeki artışlar ve artan maliyetleri öne süren fırıncılar, daha öncesinde 250 gramı 1 liraya satılan ekmeğin gramajını 200’e düşürerek 1 lira 25 kuruşa satmaya başlamıştı. Hem gramajda düşüm yapılması hem de buna karşın yapılan zamma tepki gösterilmesi üzerine Bitlis Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı devreye girdi.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim