Gazete Emek- Selahattin Demirtaş, Kürtçenin  yok sayıldığını savunarak toplumun yüzyıllardır beraber yaşadığı bir milletin dilinden küçük örnekleri bile bilmediğini söyledi. Demirtaş,  Türk ulus kimliğin bir üst kimlik olmayacağını çünkü toplumun ‘soydaşlık’ üzerine kurulu bir kavrama sahip olduğunu dile getirdi. 

 

 

 

İzmir Barosu Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ye yönelik kimyasal silah kullandığı iddialarıyla ilgili konuşması ve 'Jin Jiyan Azadi' sloganı atması sebebiyle avukat Aryen Turan hakkında soruşturma başlatıldı.

 

GÜNÜN ÖZETİ 

 

 

 

Demirtaş, Kürt sorununu örneklerle açıkladı: “Yeni başlayanlar için: Kürt sorunu nedir?”

 

 

HDP eski  Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Yeni başlayanlar için: Kürt sorunu nedir?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Demirtaş, Kürt sorunu hakkında çeşitli örnekler sıraladı. 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yüksekdağ’dan Kürt Sorunu açıklaması: Çözüm perspektifi sunmayan hiçbir siyaset başarılı olamaz

 

 

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Emek ve Özgürlük İttifakı ile bugünü ve tarihin yönünü değiştirecek bir başarıyla damga vurabiliriz” dedi.

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

AKP'li Kurtulmuş'tan asgari ücret açıklaması: "Bir miktar refah payı da var"

 

 

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücrete yaptığı açıklamada, 'bir miktar refah payı' da eklenerek herkesi tatmin edecek bir seviyenin gündeme geleceğini dile getirdi. 

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

AKP'li vekilden HDP'li Garo Paylan'a: "Alevilerden sana ne, sen Hristiyansın"

 

 

AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Aleviler için eşit yurttaşlık talebini dile getiren HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'a "Ya Alevilerden sana ne? Aleviler Müslüman, sen Hristiyansın" dedi. 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

Eğitim sendikaları, 2 Kasım’da iş bırakma eylemi yapılacak

 

 

Eğitim emekçileri,  ekonomik, sosyal ve özlük haklarına dair taleplerine dair adım atılması halinde 2 Kasım'da bir günlük iş bırakma eylemi yapacak. 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

Baro seçimlerindeki konuşması nedeniyle avukat Aryen Turan hakkında soruşturma başlatıldı 

 

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Barosu Genel Kurulu'ndaki konuşması nedeniyle Aryen Turan hakkında soruşturma başlattı. 

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

Madenciler, sendikacılara tepki gösterdi: "Fotoğraf çektirmekle sorunlar çözülmüyor"

 

 

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ise işçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin önlemlerde bir ihmalin olmadığını savunurken, işçi sendikaların basın açıklaması yapmakla sınırlı kaldığını söyledi. 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı

 

Meteoroloji 24 Ekim hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre yurt genelinde şiddetli sağanak yağış etkisini gösterecek.

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 




 

Editör: TE Bilişim