Gazete Emek- Pendik Belediyesi işçileri bugün sabah belediye binası önünde toplandı. Burada bir belediye yöneticisinin “İşinize bakın, sözleşme yapmışsınız” demesi üzerine bir belediye işçisi, “Aldığımız para yetmiyor. Çocukların bezini temizleyip tekrar kullanıyorum. Ben çoluk çocuğumun yüzüne bakamıyorum” diyerek tepki gösterdi.

Başka bir işçi “Geçinemiyoruz yetti artık” derken bir işçi de “Kartal ve Maltepe’den neyimiz eksik? Biz de onların aldığı maaşı istiyoruz. Onlar günde 4 ton çöp topluyorlar, biz 10 ton topluyoruz ama daha düşük ücret alıyoruz. Kiracıyız. Bu maaşla nasıl geçineceğiz?” dedi.

TEHDİTTEN VAZGEÇİN’

İşçilerle belediye yöneticisi arasında şu diyaloglar yaşandı:

Belediye yöneticisi: Başkanla görüştüreceğim dedim. Dediğim halde işe çıkmadınız. Üç beş arkadaşın lafıyla işe çıkmama kararını ben mi aldım?

İşçiler: Üç beş kişi değil, hepimiz aldık bu kararı.

Belediye yöneticisi: Bunların hepsi ‘sendikasal’ noktada seslendirilmeli.

İşçiler: Sendika yok yok. Namus şeref sözü verip bizi sattılar. İsterseniz siz çağırın sendikayı. Bizi tehdit etmekten vazgeçin, bize olumlu şekilde gelmiyorsunuz.

Öte yandan işçilerden bazıları belediye avukatları tarafından “Gel ifade vereceksin” diye arandıklarını söyledi.

SENDİKA NEREDE’

Yol ve yemek parasını çıkarınca ellerine 7 bin 200 lira geçtiğini ifade eden işçiler, üyesi oldukları Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş’e de tepki gösterdi. 250 kişinin belediye binası önünde toplandığını hatırlatan işçiler Hizmet-İş yetkililerine ise ulaşamadıklarını söyledi. Belediye işçileri, “Sendikaya üye olurken ‘Her şeyi alacağız’ dediler hiçbir şey almadılar, sendika sattı bizi, ortada yoklar. Telefonlara bile cevap vermiyorlar” dedi.

Kaynak: Evrensel

Editör: TE Bilişim