Gazete Emek- Avcılar Belediyesinde haziran ayından beri süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Avcılar Belediyesi işçilerinin örgütlü olduğu Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube, sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine bugün belediye binasına grev kararını astı.

Avcılar Belediyesinde iki seneyi kapsayacak sözleşmenin enflasyon koruması olmasını talep ettiklerini dile getiren Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Doğan, belediye yönetimi ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası'nın (SODEMSEN) bu talebi kabul etmediğini söyledi. 

Emek alanında birlikte çalışacağımız yeni arkadaşlar arıyoruz, sen de var mısın?

"İNSAN GİBİ ÇALIŞIP İNSAN GİBİ YAŞAYACAĞIMIZ BİR ÜCRET"

Avcılar Belediyesi önünde yapılan açıklamada Belediye-İş Genel Başkan Yardımcısı Bayram Özkan, hayat pahalılığının dayattığı zorlu koşullarda insanca yaşayacak bir ücret istediklerini dile getirerek "Avcılar Belediyesi emekçilerini yüzdelerle, rakam oyunlarıyla oyalamayın. TÜİK'in çakma enflasyonunun yüzde 80'i aştığı, açlık sınırının 6 bin 890 lirayı, yoksulluk sınırının 22 bin 442 lirayı geçtiği bir dönemde biz cebimize giren parayı biliriz. Yemek, yol çıktıktan sonra aldığımız para ortada, laf kalabalığına gerek yok" diye konuştu.

Görüşmelere açık olduklarını belirten Özkan, "Biz istiyoruz ki bu kez kendisine sosyal demokrat diyen, solcu diyen sayın başkanımız anamızın ak sütü gibi helal olan alın terimizin karşılığını, insan gibi çalışıp insan gibi yaşayacağımız bir ücreti bize versin. Biz de hep beraber, birlikte omuz omuza halay çekelim, o gün bizim için de çocuklarımız için de bayram günü olsun. Biz toplu sözleşmeyi masada bitirmeye, birlikte halay çekmeye, bize bir adım atana iki adım atmaya hazırız. Siz de hazır mısınız?" dedi.


 

Editör: TE Bilişim