Gazete Emek- Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşanan bir çocuğa cinsel istismar haberi nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Sinan Aygül, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, dün yaptığı "çocuğa cinsel istismar" haberi nedeniyle 3 saat sonra, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu.

Sosyal medyadan duyuran Aygül, "3 saat önce yaptığım taciz haberinden dolayı halkı kin ve düşmanlığa tahrik iddiasıyla gözaltına alındım. Polisler tarafından şu an evde arama yapılıyor. Gözaltına alınıp karakola götürüleceğim. Ben bir gazeteciyim, #gazeteciliksucdeğildir" ifadelerini kullandı.

Aygül, daha sonraki paylaşımında, savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiğini duyurdu. Aygül sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Aygül, tutuklama kararının ardından yaptığı paylaşımda "Öncelikli olarak tutuklanması gereken gazeteci değildir! Tutuklanması gereken tacizciler, tecavüzcülerdir" dedi.

Aygün, Bitlis Tatvan'da 14 yaşındaki bir çocuğa yönelik taciz ve istismara ilişkin haberini, Bitlis Valisi Oktay Çağatay'ın uyarısı üzerine şüphelilere ilişkin bazı ayrıntıları revize etmiş ve "Konunun hassasiyetine istinaden haber yapmakta gecikmemek için acele ettim, ancak bu aşamada valiliğin bu konudaki beyanı, aksini ispatlayamadığım müddetçe, esastır. Konu ülkenin de gündeminde olan hassas bir konudur, doğruluğuna kesin kanaat getirmeden kamuoyuyla paylaşmam doğru olmadı. Konunun her daim olduğu gibi kamuoyu adına takipçisi olacağım, ancak teyit etmeden paylaştığım için tüm kamuoyundan özür diliyorum" açıklaması yapmıştı.

Editör: TE Bilişim