Gazete Emek- TBMM Genel Kurulu’nda, ‘Sansür Yasası’ olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor. Teklif yasalaşırsa, sadece gazeteciler değil, sosyal medyada haber paylaşan ve yorum yapan yurttaşların özgürlükleri de tehdit altında olacak.

 

 

Demokrasinin temel ilkeleriyle çelişen bu teklife karşı, sosyal medyada yüklesen sesler de büyüyor.

 

Twitter’da gazeteciler tarafından açılan #SusmakYok etiketiyle kısa sürede çok sayıda paylaşım yapıldı ve etiket Türkiye’de Twitter gündeminin bir numaralı başlığı oldu.

 

Etikete gazetecilik meslek örgütleri de destek verdi. Disk Basın-İş, “Sus dedikçe yazacağız; çünkü #SusmakYok❗ Meclis’te hala görüşmeleri devam eden Sansür Yasası’na karşı herkesi bizimle birlikte #SusmakYok demeye davet ediyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz!” derken Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGC) ise “Sus dedikçe yazacağız. Sus dedikçe konuşacağız #SusmakYok. Sansür yasasına boyun eğmeyeceğiz!” paylaşımında bulundu.

 

 

 

 

ÇOK SAYIDA TEPKİ GELDİ 

 

Gazetecilerin yanı sıra sanatçılar, siyasetçiler, yazarlar, yurttaşlar, sendikalar ve meslek örgütleri de #SusmakYok etiketiyle paylaşımlar yaparak sansür yasasına tepki gösterdi.

Editör: TE Bilişim