Gazete Emek- Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir eğlence mekanında 3 kişi, istekte bulundukları parçayı bilmediği gerekçesiyle tartıştıkları müzisyen Onur Şener'e saldırdı. Aldığı darbelerle ağır yaralanan Şener, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, dün gece saatlerinde Çankaya ilçesinin Çayyolu semtindeki bir eğlence mekanında meydana geldi.

Mekana gelen grup, o sırada sahnede olan müzisyen Onur Şener’den istek parça istedi. Müzisyen Şener ise şarkıyı bilmediğini belirterek çalmadı. Bunun üzerine gruptan üç kişi müzisyenle sözlü olarak tartışmaya başladı, tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Mekan çalışanları ile müşterilerinin araya girmeyi kavga sonlandırıldı.

MEKAN ÇIKIŞINDA SALDIRI

Eğlence mekanının kapanması yakın saatten ayrıldıkları öğrenilen grup, bu sırada evine gitmek üzere işyerinden çıkan Onur Şener’e saldırdı. 3 kişi ellerindeki cam şişelerle Şener’i darbetti.

Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine gelen polis ekipleri kavgayı ayırdı. Boğazından cam parçalarıyla ağır yaralanan ve hastaneye sevk edilen Şener, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

"KATİLLERDEN İKİSİ ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NDA MÜFETTİŞ"

Sanatçı Haluk Levent, müzisyen Onur Şen’i öldüren kişilerin kimliklerini ve hangi kamu kuruluşunda çalıştıklarını paylaştı. Levent, Ali G.’nin Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı’nda bürokrat, İlker K’nin aynı bakanlıkta müfettiş olduğunu, Semih S.'nin ise kamu savunma şirketi TAİ’de mühendis olduğunu kaydetti.

Levent yaptığı paylaşımda, “Şimdi Ahbaplar bildirdi. Katillerden ikisi Çalışma Bakanlığında müfettiş, bir tanesi TAI da çalışıyor. Daha da şoktayım. Onur’un yüzünü bardaklarla parçalamışlar :(” dedi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine, müzisyen Onur Şener cinayetine ilişkin Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

Ankara Adliyesi'ne getirilen şüpheliler, A.G, S.S, İ.K, J.E ve G.G, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verecek.

İRFAN DEĞİRMENCİ: KATLETTİKLERİ, ÇOCUKLUĞUMMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM 

Ankara'da istek şarkısı söylemediği için 2'bi bakanlık müfettişi 3 kişi tarafından öldürülen Onur Şener'in ünlü gazeteci ve Halk TV ana haber spikeri İrfan Değirmenci'nin çocukluk arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

Şener'in öldürülmesinden sonra sosyal medya hesabında paylaşım yapan Değirmenci "#OnurŞener ortaokul arkadaşım. Sınıfın en parlak öğrencisiydi. Basketbol oynar, gitar çalardı. İmrenirdik Ona. Katilleri sanmasın ki bu cinayet örtülür. Katlettikleri, çocukluğummuş gibi hissediyorum. Asla bu davanın peşini bırakmayacağım!" dedi.



 

İDDİA:"MÜZİSYEN ONUR ŞENER, KÜRTÇE PARÇA SÖYLEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ"


 

Ankara'da, dün gece müzisyen Onur Şener'in ölümüyle sonuçlanan kavgayla ilgili şok bir iddia gündeme geldi. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan iki müfettiş, TAI'de mühendis olarak çalışan arkadaşları ve aileleriyle birlikte Türkiye'yi sarsan olayın yaşandığı eğlence mekanına gitti. Müfettişler, yakın arkadaşlarının anlattığına göre, Onur Şener'den bir şarkı istedi. Şener, Kürtçe bir parça söyledi. Müfettişlerin yakın arkadaşları, bundan sonrasını şöyle anlattı: “Bu olaydan sonra önce tartışma yaşanıyor. Tartışma büyüyor ve kavgaya dönüşüyor.” Kavga sırasında boğazından cam parçalarıyla ağır yaralanan ve hastaneye sevk edilen Şener, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Gazete Durum, Türkiye'yi sarsan müzisyen Onur Şener cinayeti sonrasında gözaltına alınan Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin yakın müfettiş arkadaşlarıyla görüştü. Olaya karışan müfettişlerin aileleriyle görüşen müfettişlerin iddiasına göre olay şöyle gelişti:

“Çalışma Bakanlığı'ndan iki müfettiş arkadaşımız, TAI'de mühendis olarak çalışan arkadaşları ve aileleriyle birlikte söz konusu eğlence mekanına gitmişler. Arkadaşlar, Onur Şener'den bir şarkı istemiş. Şener, bu parça yerine Kürtçe bir parça söylemiş. Mekan çıkışında önce bir tartışma yaşanıyor. Tartışma büyüyor ve kavgaya dönüşüyor. Şener, hastaneye kaldırılıyor.”

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin gözaltına aldığı 3 kişinin sorgusu devam ediyor. Müzisyen Şener, bugün ikindi namazına müteakip Ankara'da toprağa verilecek.


 

3 KİŞİ TUTUKLANDI 

Ankara’da bir eğlence mekanında istekte bulundukları şarkıyı bilmediği gerekçesiyle tartıştıkları müzisyen Onur Şener’in ölümüyle bağlantılı olduğu öne sürülen ve adliyeye sevk edilen beş şüpheliden üçü tutuklandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Ali G, Semih S, İlker K, J.E ve G.G, Ankara Adliyesi’nde soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Ali G., Semih S. ve İlker K., 'kasten öldürme' suçundan çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ajansların haberine göre Ali G. ve Semih S., ilk ifadelerinde, Onur Şener’i İlker K.’nin öldürdüğünü, kendilerinin ise ayırmaya çalıştığını ileri sürdü. İlker K. ise Şener’i kendisinin öldürmediğini ve kimin yaptığını bilmediğini iddia etti.


 

AKP'DEN AÇIKLAMA 



 

Ankara'da istekte bulunulan şarkıyı söylemediği gerekçesiyle saldırıya uğramasının ardından hayatını kaybeden müzisyen Onur Şener’in ölümüne ilişkin konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu cinayetin canavarca hislerle yapıldığı çok acık. Bütün dava sürecini yakından takip edeceğiz, gereken cezayı almaları için takipçileri olacağız. Kurumlar gerekli adımları çok net şekilde atacaklar" dedi.


 

Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu, Şener cinayetine ilişkin de konuşan Çelik, "Buradan bütün kamu iradesini ilzam etmek, bu kadar mantıksız bir şey olabilir mi?" dedi, "davayı takip edeceğiz" mesajı verdi.


 

Çelik, şunları söyledi:


 

"Bu cinayetten bu kardeşimizin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim. Sayın Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın ve MYK üyelerinin büyük acı duyduğunu ifade etmek isterim. Acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Arkadaşlar ailenin yanında olacaklar. Bu cinayetin canavarca hislerle gerçekleşmiş olması çok açık. Bütün bu dava sürecini çok yakından takip edeceğiz. Gereken cezaları alınması için sürecin takipçisi olacağız. Kuşkusuz yargı bağımsız bir şekilde konuyu inceleyecektir. Biz de süreci takip edeceğimizi bir kere daha ifade edelim. Eşinin, güzel evlatlarının fotoğraflarını gördükçe içimizin parçalandığını ifade etmek isterim.


 

'SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ'


 

Bu canavarlığı reddetmek, lanetlemek, bu cinayeti işleyen katillerin gereken cezayı alması konusundaki sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışacağız. Fakat cinayet işlenir işlemez, kişilerin hangi bakanlıkta çalışmasının polemik konusu olması da bu acımasızlığın bir örneğidir. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'nin her yerinde hiç istemesek şu meslek grubundan, şu cinsiyetten, şu kökenden bazı insanların cinayetlere imza ettiğini görüyoruz. Lanetliyoruz. Bu acı karşısında siyasi polemik üretmeye çalışanların 'Bundan hükümet, bakanlık, şu kurum sorumludur' gibisinden yaklaşım içine girmesinin bu acıyı ve cinayeti istismar etmesinden başka bir yüzü yoktur. Buradan bütün kamu iradesini ilzam etmek, bu kadar mantıksız bir şey olabilir mi?


 

Burada gerek bunların çalıştığı Bakanlık ve kurum hukuki süreçten ayrı olarak da kendi işlemlerini gerçekleştirecektir. Bu canavarca hislerle gerçekleştirilmiş, lanetlenmesi gereken bir cinayet. Cumhurbaşkanımız, MYK'mız, bütün hepimiz bu acıyı paylaşıyoruz. Milletimizin hepsini sarsan bir tablo maalesef ortaya çıktı. Hayatını kaybeden kardeşimize Cenab-ı Allah'ta rahmet diliyoruz. Arkadaşlarımız ailenin yanında olacaklardır. Kurumların bahsettiğiniz çerçevede, kendi iç hukukları, tüzükleri bu tip olaylar karşısında takip edecekleri süreçler açısından gereğini yapacaktır."





 

Editör: TE Bilişim