Gazete Emek- Konak ve Karabağlar Belediyelerinde TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını ifade eden Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube 23 Aralık’ta grev kararını ilan edeceğini, 16 Ocak 2023’te ise greve çıkılacağını duyurdu.

Genel-İş İzmir 5 No’lu Şubenin örgütlü olduğu Konak ve Karabağlar belediyelerinde süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. 105 günü geçen toplu sözleşme görüşlerine ilişkin Genel-İş İzmir binasında basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya, iki belediyenin işçilerinin yanı sıra DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş şubelerinin başkanları ve yöneticileri de katıldı. Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Aras, Konak Belediyesi Merbel AŞ ve Karabağlar Belediyesi Karbel AŞ arasında 7 Eylül 2022 tarihinde başlayan TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını söyledi. 60 günlük sürecin ve resmi ara bulucu sürecinin tamamlandığını ifade eden Aras, “28 Kasım tarihinde ikinci 60 günlük süreye, yani grev ilanı ve kararı uygulama sürecine başlamış olduk. Bugün itibariyle ikinci altmış günlük sürenin 23’üncü gününe girdik” dedi.

Kaynak: Evrensel

Editör: TE Bilişim