Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın’ın Amasra ilçesindeki madende meydana gelen ve 41 emekçinin hayatını kaybetmesine sebep olan patlamanın ardından bugün kente geldi. Kılıçdaroğlu, parti heyetiyle birlikte bölgedeki incelemelerinin ardından hayatını kaybeden maden işçisinin cenazesine katıldı.

Cenazenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, patlama nedeniyle iktidarı eleştirdi. Soma ve Ermenek’teki maden kazalarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, iktidarın 20 yıldır önlem almadığını vurguladı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“HANGİ ÇAĞDA YAŞIYORUZ ALLAH AŞKINA”

“Kardeşlerimizin ailelerine, Az önce bir cenazedeydik. Hayatını kaybeden maden şehitlerimizin sayısı 41 oldu. Arkadaşlar gerçekten öfke doluyum, gerçekten üzgünüm. Biz 21. yüzyıldayız. Ben bir yılbaşı gecesini maden işçilerinin çalışma koşullarını öğrenmek ve görmek için yerin yüzlerce metre altında geçirdim. Alın teri döküyor bu insanlar. Bu insanların can güvenliğini sağlamak sosyal devlet dediğimiz devletin görevidir. Soma’yı unutmadık, Ermenek’i unutmadık. Burada 41 kardeşimiz hayatını kaybetti. Hangi çağda yaşıyoruz Allah aşkına. Neden maden kazaları, kitle ölümleri sadece Türkiye’de oluyor. Dünyanın başka bir ülkesinde maden çıkarılmıyor mu? Orada niye insanlar ölmüyor. Bizden daha fazla kömür çıkarıyorlar. ‘Önlem alacağız’ diyorlar. Siz 20 yıldır neredesiniz. Bu ailelere kim hesap verecek? Hayat Türkiye’de bu kadar ucuz mu arkadaşlar? Emin olun üzülüyorum. Yazıktır, günahtır.”

Editör: TE Bilişim