Gazete Emek-  Bugün itibariyle 9. Gününe giren Kumluca Belediyesi’ndeki grev için umut ışığı doğdu. Grevdeki işçilerin talepleri doğrultusunda taleplerini ileten Genel İş Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük,

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun “ücretlerde 9. Bin olmasını, atılan işçilerden de mahkemeye giden iki kişinin mahkeme kararıyla dönmesini, diğerlerinin işbaşı yapabileceği” yönündeki söylemleri üzerine yeniden Kumluca Belediyesi’ne çağrı yaptı.

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Genel İş Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük’ün yaptığı çağrı şöyle:

“Kumluca Belediyesi işçilerinin hakları için başlattığı grev, dayanışmayla ve birlik içinde devam ediyor. Daha önce yaptığımız açıklamalarda neden greve çıktığımızı ve taleplerimizi açıkça ifade etmiştik:

Kumluca Belediyesi’nde artık kurallı bir çalışma olsun, toplu iş sözleşmesine bağlı bir çalışma düzeni olsun, insanca yaşayacak bir ücretimiz olsun.

Demiştik ki, biz sendika olarak hep çözümden yana olduk, çözüm üretmek için çabaladık. Biz hala çözümün mümkün olduğunu ve çözümden yana irademizi ve umudumuzu devam ettirdiğimizi söylüyoruz.

“KRİZİN YÜKÜ EMEKÇİYE YIKILMAMALI”

Muhalif belediyelerin ne tür zorluklar içinde olduğunu, iktidar tarafından yapılan baskıları biliyoruz. Yine ekonomik krizin belediyeleri nasıl etkilediğini ve bütçe dengelerinin nasıl bozulduğunu da biliyoruz. Ama diyoruz ki krizin yükü emekçiye yıkılmamalı.

Elbette toplu sözleşme görüşmelerinde ücretlere yapılacak zamlarda belediyelerin de koşullarını, bütçesini göz önünde bulunduruyoruz. Ama belediye yönetimleri de belediye işçilerinin insanca yaşayabileceği bir ücreti çok görmemelidir.

Ücret konusunun çözümden yana irade konulduğu zaman makul bir şekilde çözüleceğine yönelik inancımız tamdır.

MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI

Bizim için önemli bir konu da işinden edilen Kumluca Belediyesi işçilerinin işlerine geri dönmelerinin sağlanmasıdır. Üyelerimizin işlerine geri dönmesi için sonuna kadar mücadele etme kararlılığımızı bir kere daha ifade ediyoruz.

Kumluca Belediyesi Başkanı’na buradan sesleniyoruz: Gelin işten attığınız işçileri geri alın. Kumluca işçilerine ve halkına hep birlikte hizmet üretmeye devam edelim. Toplu sözleşme masasında buluşup herkes için hayırlı olanı yapalım”

Editör: TE Bilişim