Gazete Emek- Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) sağlıkta şiddet giderek artarken önlemlerin yetersiz kalması üzerine, hekimler arasındaki dayanışmayı artırmak ve hekimlerin tabip odalarına ulaşımını kolaylaştırmak için tasarladığı “TTB Yanımda” mobil uygulaması kullanıma açıldı.

TTB, sağlıkta şiddete yönelik hekimler arası dayanışmayı artırmak amacıyla bir uygulama geliştirdi. 'TTB Yanımda' adlı uygulama, acil durumda hekimlerin iletişim listesine mesaj gönderecek.

Konuyla ilgili TTB’nin bugün yaptığı açıklama şöyle;

"İLK AŞAMADA SADECE TTB ÜYESİ HEKİMLERE AÇIK OLACAK"

'TTB Yanımda' uygulamasında; şiddete maruz kalan hekimin acil durum butonuna basması halinde, TTB’ye ve tabip odaları temsilcilerine, hekimin çalıştığı kurumda tabip odası tarafından belirlenen temsilciye, uygulamanın yüklü olması şartıyla hekimin uygulamada iletişim listesinde tanımladığı kişilere ve yine uygulamanın yüklü olması şartıyla hekimin belirlediği mesafedeki kişilere bildirim gidecek. Bildirimin gitmesinin ardından TTB’nin ve tabip odalarının temsilcileri çağrı yapan hekim ile iletişime geçecek. İlk aşamada sadece TTB üyesi hekimlere açık olacak ve zamanla yeni özellikler ile sürekli güncellenecek 'TTB Yanımda' uygulaması Google Play ve App Store’dan indirilebilir.”

Editör: TE Bilişim