Gazete Emek- Selahattin Demirtaş kapatmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Demirtaş, “Bugüne kadar partileri ya darbeciler ya da statükocular kapattılar. İlk kez, bir partinin seçim kazanması için bir başka partiye kapatma davası açılıyor. Bu sadece ahlaksızlığın dibi değil, aynı zamanda ağır bir anayasal suçtur. Susarak ya da kararın altına imza atarak buna ortak olanları asla unutmayacağız” şeklinde konuştu.

 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı telefonla aradı. İmamoğlu, Buldan’ın Newroz Bayramı’nı kutladı.

Diyarbakır Newroz Tertip Komitesi, 21 Mart günü gerçekleştirilecek kutlama için Newroz Parkı’nda açıklama yapan HDP Diyarbakır İl Eş Başkan Vekili İrfan Söner  ve Tertip Komitesi üyesi Zelal Bilgin, halkın pazaNewroz alanına HES kodu ile gelmesini istedi.

GÜNÜN ÖZETİ

Selahattin Demirtaş: Seçimlerin sonucunu HDP binası değil HDP’liler belirleyecek

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in HDP’nin kapatılması için yaptığı başvuruya ilişkin açıklamalarda bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Önümüzdeki seçimlerin sonucunu HDP binası değil, HDP’liler belirleyecek.” Diye konuştu. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Gezi Parkı’nın mülkiyeti İBB’den alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mülkiyetindeki Taksim Gezi Parkı, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AYM, HDP’yi kapatma davasına ilişkin raportör görevlendirdi

AYM Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davada bir raportör görevlendirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan serbest bırakıldı

Ankara’da gözaltına alınan İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Diyarbakır Newroz’u için HES kodu çağrısı

Diyarbakır Nevroz Tertip Komitesi, 21 Mart günü Nevroz Parkı’nda gerçekleştirilecek kutlamalar için halka, “Newroz’a HES koduyla gelin” çağrısı yaptı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

“Koronavirüs aşısı yaptırmayacağım” diyen Aleyna Tilki hakkında soruşturma

“Anneme, kendime ve kardeşime koronavirüs aşısı yaptırmayacağım çünkü güvenmiyorum” açıklaması yapan şarkıcı Aleyna Tilki hakkında “halkı korku ve paniğe sürükleme” suçundan soruşturma açıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

MEB’in ‘Şehrimiz Diyarbakır’ kitabında Kürtler ve Kürtçe’ye yer verilmedi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Şehrimiz Diyarbakır’ adlı tanıtım kitabında Kürtler ve Kürtçe’ye yer verilmedi. Kitapta kentte konuşulan dilin Azerbaycan Bakü Türkçesi olduğu yazıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu: HDP kapatılamaz

DEHAP’a kapatma davası açan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davaya ilişkin konuştu

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Ekrem İmamoğlu: HDP’ye kapatma davası demokrasiye aykırı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP’ye açılan kapatma davası ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini demokrasiye aykırı bir tutum olarak değerlendirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN
 

“MHP, yüzde 6-7’lik oy oranı ile Türkiye’deki yüzde 93-94’leri esir almış durumda”

HDP’nin kapatılmasına yönelik açılan davayı değerlendiren Kürt siyasetçi Sırrı Sakık, , “MHP, yüzde 6-7’lik oy oranı ile Türkiye’deki yüzde 93-94’leri esir almış durumda” dedi. Tuncer Bakırhan ise, “HDP’ye açılan kapatma davası aslında Türkiye demokrasisine açılmış bir davadır.” Diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

HDP’ye yönelik operasyon: Çok sayıda kişi gözaltında

Ankara, İstanbul ve Adana’da HDP’ye yönelik operasyonla aralarında İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bir yılda en az 861 işçi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

İSİG Meclisi tarafından hazırlanan rapora göre, pandeminin ilk yılında en az 861 işçi  koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kapısı önünde yaşamını yitiren hastaya müdahale etmeyen hastane ‘kusursuz’ bulundu

Kocaeli’de bir özel hastane kapısı önünde yaşamını yitiren Sebahattin Duru’nun ölümüne ilişkin başlatılan idari soruşturmada Duru’ya müdahale etmeyen özel hastane ‘kusursuz’ bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim