Gazete Emek- Van İpekyolu ilçesi Karşıyaka mahallesinde çalışan 55 yaşındaki Remzi Süslü, çalıştığı inşaatın  2. katında tahta kalıpları çaktığı sırada dengesini kaybederek aşağı düştü ağır yaralanan Durumu fark eden çevredeki yurttaşların sağlık ekiplerine bildirmesi ile Hastaneye kaldırılan Süslü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Süslü’nün cenazesi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Süslü İskele Mezarlığı'nda defnedildi.

SON 1 YILDA EN AZ 26 VANLI İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Kamaoyuna yansımayanlar hariç 2021'in 6 ayında en az 11, son 1 yıl içerisinde ise toplamda 26 Vanlı işçi hayatlarını kaybetti. Her yıl ortalama 20'nin üzerinde Vanlı işçi iş cinayetlerine kurban gidiyor.

GEÇTİĞİMİZ AY EN AZ 232 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

 İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin Mayıs ayı iş cinayetleri raporuna göre, geçtiğimiz ay Türkiye geneli en az 232 işçi hayatını kaybederken, yılın ilk beş ayında ise en az 972 işçi hayatını kaybetti.

TÜRKİYE İŞ CİNAYETLERİNDE AVRUPA BİRİNCİSİ

Avrupa Birliği'nin (AB) resmi istatistik ofisi Eurostat ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) verilerine göre ise Türkiye iş cinayetlerinde en fazla insanın hayatını kaybettiği ülkeler sıralamasında birinci. Rakamlar Türkiye'de her gün en az 4 işçinin hayatını kaybettiğini gösteriyor.

Kaynak: Van Ekspres 

Editör: TE Bilişim