Gazete Emek- Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ne karşı İzmir’de 16 ve 27 Ağustos'ta iş bırakma eylemi yapan 800 aile hekimi hakkında soruşturma açılarak maaşlarında kesinti yapıldı.

Soruşturmaya karşı Konak ilçesindeki İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen aile hekimleri, "Köle Değiliz Hekimiz", "Susmadık, Susmayacağız" yazılı dövizler taşıdı.

Diyarbakır'da polis memurunun aracından uyuşturucu çıktı

l

Hekimler adına açıklama yapan İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı (İZAHED) Funda Mütfüoğlu, 1 Temmuz'da yürürlüğe giren yönetmeliğe ilişkin 2 günlük iş bırakma eylemi düzenlediklerini hatırlatarak, "Bu eylemlere katılan sağlık çalışanlarına soruşturmalar gitmiştir. Henüz bu soruşturmaların ulaşmadığı hekimler varken, soruşturmalar sonuçlanmamışken, hekimler ve aile sağlığı çalışanlarına iş bıraktıkları gerekçesiyle maaşlarından kesinti yapılmıştır. Maaşlarından kesinti yapılan aile sağlığı çalışanları, maalesef bu ayki bordrolarına dahi ulaşamamıştır" dedi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nden Kavala ve Demirtaş kararı: Türkiye'ye süre verildi



HEKİMLERDEN KARARA İTİRAZ

Maaşlarını aldıklarında kesintilerin varlığından haberdar olduklarını söyleyen Müftüoğlu, "Aile sağlığı çalışanları ve hekimler olarak, öncelikle bordro taleplerimizi iletmek ve itiraz dilekçelerimizi İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne teslim etmek için buradayız. Soruşturmalar tamamlanmadan, hatta pek çok kişiye soruşturmalar gitmeden hukuksuz bir şekilde maaş kesintisine uğramak kabul edilemez bir durumdur. Bu nedenle derhal bu yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz. Sağlık çalışanları olarak, öncelikle ceza yönetmeliğinin geri çekilmesini ve sonrasında yaşadığımız hak kayıplarının telafisi için burada olduğumuzu ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından hekimler, itiraz dilekçelerini İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne teslim etti.

Kaynak: Evrensel 

Editör: TE Bilişim