Gazete Emek- AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, yerel bir televizyon kanalında katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

Ülke ekonomisi ve hayat pahalılığına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tamer, vatandaşların serzenişlerinin eskiye göre arttığını söyledi.

 

Sözcü'nün aktardığına göre, Tamer şunları söyledi:

 

"Tüm köyleri dolaştım. Gördüğüm şey diyorlardı ki; ‘tohum pahalı, gübre pahalı, mazot pahalı' vs. şikâyetleri vardı, ama bu şikâyetlerin dozu şu andaki kadar değildi. Serzenişler vardı, sıkıntılar söyleniyordu.

 

Son dönemde enflasyonun hızlı şekilde yükselmesiyle hem çiftçi hem vatandaş hem emekli diğer memurlarımızın sıkıntıya düşmüş olduğu gözüküyor.

 

O zamanki piyasa durumu, gezdiğimiz ile şimdiki arasında fark var. Sıkıntılar artmış durumda, ama bunu çözecek olan da AK Parti."

 

"VERDİĞİMİZ ZAMLAR ENFLASYONLA ERİDİ"

 

Yaşanan ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını kaydeden İsmail Tamer, "Emekli, asgari ücretli, memur, bu insanlarımızı biraz rahatlatmamız gerektiğini söylüyorum. Verdiğimiz bu fiyatlar enflasyonla eridi. Onu da karşılamamız gerektiğini söylüyorum" dedi.

 

BÜLENT ARINÇ'I ÖRNEK VERDİ

 

Son günlerde AKP'ye yönelik eleştirileri ile gündeme gelen eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın açıklamalarını da örnek gösteren AKP'li Tamer, “Bülent Arınç'ın da ifade etmiş olduğu gibi, üç aşağı beş yukarı konunun farkındayız. Bunu çözebilecek parti AK Parti'dir diye ifade ediyor” şeklinde konuştu.

 

ASGARİ ÜCRET SÖZLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

 

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in 2021 yılı Şubat ayında asgari ücretliler ve ekonomiye ilişkin tespitleri tepki çekmişti. Tamer, “Bugün bakıyoruz, eleştiren insanlar cep telefonlarını 6 ayda bir değiştiriyorlar. Arabalarını yılda bir belki de ikinci yılda değiştiriyorlar. Artık asgari ücretlimizin evinin önünde arabası mevcut” ifadelerini kullanmıştı.


 

Kaynak: BirGün 

Editör: TE Bilişim