Gazete Emek- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesine ilişkin "Asgari ücretliler hem kira, hem konut kredisini nasıl ödeyecek?" sorusuna "Vatandaşımız biraz dişini sıkarak, biraz eşinden, dostundan borç alarak, biraz belki ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir" diye yanıt verdi.

 

 

ASGARİ ÜCRETLİLER NASIL ÖDEYECEK?

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin yapacağı "sosyal konut projesine" dair CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programında konuştu. "TOKİ eliyle inşa edilecek sosyal konut projesine ilk günde başvuru sayısı 785 bine ulaştı. Proje duyulur duyulmaz ev ve kira fiyatları aşağı gelmeye başladı" diyen Kurum, "Asgari ücretliler hem kira, hem konut kredisini nasıl ödeyecek?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

 

"5 bin 500 lira alıyor. Hem ev kirası ödeyecek, hem burada taksit ödeyecek, hem de evini geçindirecek. 5 bin 500 lirayla bunu yapabilmesi için ilave mesai ve kazanç sağlaması gerekiyor ki 1 yıl siz de takdir edersiniz ki vatandaşımız biraz dişini sıkarak, biraz eşinden, dostundan borç alarak, biraz belki ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir."


 

Editör: TE Bilişim