Gazete Emek- Türkiye’de ilk resmi vakanın görüldüğü Mart 2020’den bu yana internet üzerinden siparişte çok büyük artış yaşanırken, Tüm Anadolu Motorsikletli Kuryeler Federasyonu’na (TAMKF) göre motokuryeler yaklaşık 63 bin kazaya karıştı ve bu kazalarda 190 motokurye yaşamını yitirdi.

Hürriyet gazetesinden İdris Emen'in haberinde görüşlerine yer verilen TAMKF Başkanı Çağdaş Yavuz, kazaların çoğunun büyükşehirlerde meydana geldiğini belirtti. Yavuz, “Trafik Daire Başkanlığı’ndan aldığımız verilere göre ilk koronavirüs vakasının görüldüğü Mart 2020’den bu yana motokuryeler yaklaşık 63 bin kazaya karıştı. Bu kazaların çoğu büyükşehirlerde meydana geldi. Kazalar sonucunda 190 kurye yaşamını yitirdi. Pandemiden önceki sene 19 motokurye trafik kazalarında hayatını kaybetmişti” dedi.

'SEBEBİ TECRÜBESİZLİK VE TESLİMATTA HIZ BASKISI'

Yavuz, ölümlü kazaların bu denli artmasının nedenlerini ise şu sözlerle anlattı:

“Pandemi ile birlikte motokuryelere olan talep arttı. Artan talep üzerine tecrübesiz kişiler de bu sektöre girdi. Ayrıca kuryelerin üzerinde teslimatla ile ilgili hız baskısı ortaya çıktı. Bunların sonucunda ölümlü kazalar arttı.”

Kaynak: İleri haber

Editör: TE Bilişim