Gazete Emek- CHP Manisa Milletvekilleri ortak açıklama yaparak Yargıtay’ın 3 üyesinin değiştirilmesi ardından Soma Katliamı sanıklarının tahliye edilmesiyle ilgili “Üstünlerin hukukunun egemen olduğunu bir kez daha gördük. Soma Davası kanayan yara olmaya devam ediyor” dedi.

TAM BİR HUKUK SKANDALI

CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen Soma Katliamı’nın tüm sanıklarının tahliye olmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, sanıkların Yargıtay 12. Ceza Dairesi’nin 3 üyesinin değiştirilmesinin ardından verilen kararla tahliye edildiklerine dikkat çekildi. Milletvekilleri yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: “301 madenci kardeşimizin katledilmesinden dolayı cezaevinde olan ve kazada sorumluluğu bulunan herkesin tahliye edilmesi, vicdanları bir kez daha yaraladı. Yargıtay 12. Dairesi, daha önce verdiği olası kastla ölüme neden olma kararını bozarak, sanıkların daha hafif ceza almaları için ‘bilinçli taksirle ölüme’ ve ‘yaralamaya neden olma’ suçundan cezalandırılmalarını istedi. Ancak mahkeme heyetinden 3 hakim değiştirilerek kararın değişmesine neden olunması tam bir hukuk skandalıdır. Ve sonuçta 301 kişinin katledildiği bir maden faciası sonrasında içeride hiç bir fail kalmamıştır.”

İŞ CİNAYETLERİNİN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR

Soma davasıyla ilgili Yargıtay üye değişikliğini yargıya müdahale olarak değerlendiren Milletvekilleri “Soma Davası ülkemizdeki hukuk sisteminin geldiği durumu gözler önüne sermektedir” dedi. Davaya başından beri müdahale edildiğini aktarılan açıklamada şöyle dendi: “Davanın başından beri mahkeme heyetleri defalarca değiştirildi. Bu dava ‘olası kastla’ işlenen iş cinayetlerinde emsal bir karar olacaktı, maalesef AKP tarafından siyasileştirilen yargı 301 işçinin öldüğü iş cinayetini bilinçli taksir suçuna soktu. Bu karar ile bundan sonra iş cinayetlerinde sorumluların hiçbir ceza almadan serbestçe dolaşmalarının önü açılacaktır.”

Kaynak: BirGün

Editör: TE Bilişim