Gazete Emek- Cumhuriyet gazetesinde 8 gazeteci işten çıkarıldı. İşten çıkarmalar, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile 2 hafta önce imzalanan toplu sözleşmenin ardından gerçekleşti.

Gazetede, Yazı İşleri Müdürü Olcay Büyüktaş Akça, Spor Müdürü Sami Gürel, Düzeltme Servisi Şefi Rüya Özalkan, Cumhuriyet Pazar Sorumlusu Hilal Köse, muhabirler Tuğba Özer, Ece Piroğlu, foto muhabiri Vedat Arık ile arşivde çalışan Mahmut Gündüz’ün işine son verildi.

TGS, işten çıkarılan gazeteciler için 30 Kasım Salı (yarın) saat 11.00’de, Cumhuriyet gazetesi önünde bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, “İşten atmalara dair ekonomik gerekçeler öne süren Cumhuriyet yönetiminin, sendikal mücadelede aktif olan sekiz meslektaşımızı seçmesi tesadüf değildir. Cumhuriyet gazetesi yönetimini bir an önce bu hatalı karardan vazgeçmeye ve altına imza attıkları toplu iş sözleşmesi hükümlerine uymaya çağırıyoruz” denildi.

GENEL YAYIN YÖNETMENİ AYKUT KÜÇÜKKAYA’DAN AÇIKLAMA

8 gazetecinin işten çıkarılmasının ardından, Cumhuriyet’in Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’dan açıklama geldi. Gazetecilerini, bilgisi ve onayı olmadan işten çıkarıldığını belirten Küçükkaya, “Bu kararın geri alınması için yapılacak bütün mücadeleye omuz vereceğim” dedi.

Küçükkaya’nın mesajı şöyle:







TGS'DEN AÇIKLAMA

Gazetecilerin işine son verilmesinin ardından eylem kararı alan Türkiye Gazeteciler Sendikası  şu açıklamayı yaptı: 


"Cumhuriyet gazetesinde sekiz üyemizin işten atılması, yönetimin sendika karşıtı tutumunu bir kez daha su yüzüne çıkartmıştır. Meslektaşlarımızın işe geri alınması için Cumhuriyet önünde buluşuyoruz." 

Editör: TE Bilişim