Gazete Emek- DİSK, 54’üncü kuruluş yıl dönümünü  50 gündür grevde olan Baldur işçileriyle birlikte kutladı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bedeli ne olursa olsun sendikalarımızı büyüteceğiz” dedi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), kuruluşunun 54’üncü yıldönümünü Birleşik Metal İşçileri Sendikası’na (Birleşik Metal-İş) üye oldukları için işten çıkarılıp, 50 gündür grevde olan Baldur işçileriyle birlikte kutladı. İşçilerin direnişlerini sürdürdükleri Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet yürüten Baldur Süspansiyon fabrikasının önünde yapılan kutlamada “Direne direne kazanıyoruz. Baldur’da da kazanacağız” pankartı asıldı.

DİSK GREVLE KURULDU

Etkinlikte konuşan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, 54 yıl önce dalgalanmaya başlayan şanlı DİSK bayrağını, bu grev alanında dalgalandırmaya devam ettiklerini ifade etti. Serdaroğlu, “Bundan 54 yıl önce yine böyle soğuk bir günde kuruluşumuz gerçekleşti. Bir grevin bağrından doğdu. Bugün başka bir grevle mücadelesini yükseltiyor” dedi.

‘BEZİRGANA TESLİM ETMEYECEĞİZ’

DİSK’in bütün engellemelere rağmen işçilerin haklarını korumaya devam ettiğinin altını çizen Serdaroğlu, “İnadına örgütleneceğiz, hakkımızı alacağız. Onlar bizi ne kadar ezmeye çalışsalar da bıkmadan mücadeleye devam edeceğiz. Onlar arkalarına bu çarpık düzeni alsalar da bizim üretimden gelen gücümüz var” ifadelerini kullandı. Serdaroğlu, bundan 54 yıl önce kurucularının söylediklerine sahip çıktıklarını belirterek, “Bu ülkeyi bir avuç bezirgana teslim etmeyeceğiz. Bugün bu bezirganlarla savaşmaya ant içtik ve bunu devam ettiriyoruz” diye konuştu.

‘ÜNİVERSİTELİLERİ SELAMLIYORUZ’

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, sözlerine ülkenin dört bir yanında direnen işçileri selamlayarak başladı.

Çerkezoğlu, “Bu ülkenin okullarında, üniversitelerinde demokrasi mücadelesi veren başta Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve hocaları olmak üzere bütün üniversitelileri selamlıyoruz” dedi.

‘MÜCADELE ALANLARINDA KURULDUK’

DİSK olarak alanlarda olduklarını ifade eden Çerkezoğlu, “Çünkü DİSK mücadele alanlarında kuruldu. Sermayenin saldırısı ve kuşatmasına Türkiye işçi sınıfının selamıdır. 54 yıl önce bu iradeyi gösteren ve 54 yıl boyunca bu mücadeleyi yükselten bütün önderlerimiz buradalar. Salgından dolayı yanımızda olamayan bütün dostlarımız yanımızdalar. DİSK’i kuran ve bize emanet eden, gözünü budaktan esirgemeden bu mücadeleyi yürüten ve aramızda olamayanları anıyoruz” diye belirtti.

DİSK’in bütün baskıcı iktidarların hedefinde olduğunu fakat mücadeleye devam ettiğinin altını çizen Çerkezoğlu, “ Sadece ülkemizde değil tüm dünyada bu vahşi kapitalizm baskıcı ve otoriter rejimlerle varlığını sürdürüyor. Çünkü bu sistemin işçi sınıfına, halklara vaat edeceği bir şey kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

‘DEMOKRATİK ANAYASA YAPAMAZLAR’

“Demokrasi işçinin ekmeğidir” diyen Çerkezoğlu, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “İşçi sınıfı bir yandan ekmeğinin mücadelesini verirken bir yandan da demokrasi mücadelesi veriyor. Çünkü biliyoruz ki demokrasi olmadan işçi hakları olmaz. Bizlerin geleceğini karartmaya çalışan bu vahşi düzene karşı demokrasi mücadelesini hep birlikte büyütüyoruz. İşçilerin Anayasal haklarını çiğnenmesine sessiz kalan iktidar bu ülkede demokratik bir anayasa yapamaz. Böyle bir zihniyetin ülkeye demokrasi getirmesi, demokratik bir anayasa yapması da mümkün değildir. Bu ülkede eşitlikçi, demokratik bir anayasayı kuracak ve yaşatacak olanlar da bu ülkenin emeğini üreten işçi sınıfıdır.”

HEP BURADAYIZ

Emeğin mücadelesinde yan yana olmaya devam edeceklerinin altını çizen Çerkezoğlu, “Biz hep buradayız ve olmaya devam edeceğiz. Kuruluş yıldönümünde bir kez daha söz veriyoruz, DİSK’i büyüteceğiz. Bedeli ne olursa olsun sendikalarımızı büyüteceğiz. Bu topraklarda tek bir DİSK’li kalana kadar da bu mücadele devam edecek” şeklinde konuştu.

Sanatçıların sahne alması ile devam eden kutlama, sloganlar eşliğinde son buldu.

Kaynak: MA 

Editör: TE Bilişim