Gazete Emek- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu 'nun (DİSK) "İstanbul ses veriyor: Artık yeter geçinmek istiyoruz" sloganıyla  Kartal’da bir araya geldi. 


Kısa bir zaman önce DİSK’in işçi sınıfının, emekçilerin taleplerinin en geniş biçimde ifade edildiği bir miting yapılması kararı aldığını duyurmasının ardından Türkiye Komünist Partisi (TKP) de mitinge katılma kararı almış ve TKP'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Emeğimizi, hakkımızı, geleceğimizi çalanlardan hesap sormak için 12 Aralık'ta DİSK'in çağrısıyla buluşuyoruz!” denilmişti.

Öte yandan, Birlik Sendikası da yaptığı açıklamada "Hayat pahalılığına, yoksulluğa, işçi ve emekçilerin köleleştirilmesine, düşük ücretlere karşı biz de DİSK'in mitingindeyiz. Tüm üye ve dostlarımızı bekliyoruz" diyerek mitinge katılacağını duyurmuştu.

Miting için Marmaray Başak Durağı’nda toplanan TKP’liler, “Pahalılığa karşı ayağa kalk” pankartının arkasında toplanmaya başladı.




'HAK, HUKUK, ADALET!'

Antalya’da önü polis barikatlarıyla kesilen yurttaşlar Antalya Kaymakamlığına ve Antalya Emniyetine seslendi:

"Yediğiniz, içtiğiniz, aldığınız maaşın kaynağını bu insanlar üretiyor. Siz bu insanlara selam duracağınıza, saygı göstereceğinize ve 'Geçinemiyoruz' demelerini dikkate alacağınıza barikat kuruyorsunuz. Eğer o koltukta oturuyorsanız, o koltuğun hakkını insanları sınırlayarak veremezsiniz. Biz demokrasi istiyoruz, adalet istiyoruz, hukuk istiyoruz."

Yurttaşlar daha sonra "Hak, hukuk, adalet" sloganı attı.

Editör: TE Bilişim