Gazete Emek-  "Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyelerinin 2021 Ocak Ayına Ait Maaş Bordrolarını ve Aldıkları Zam Oranını Basının ve Sendikal Kamuoyunun Talebi Üzerine Paylaşıyoruz” başlıklı bir açıklama yayımlayan Eğitim Sen, Yürütme Kurulu üyelerinin ne kadar maaş alacaklarının tüzüklerindeki hükümlerce belirlendiğini ifade etti.

Eğitim Sen Tüzüğü’nün 59. maddesinin bu konuya açıklık getirdiği belirtilerek ilgili madde paylaşıldı:

“Madde 59 – Sendika Merkez, şube ve şubelere bağlı birimlerin organlarına seçilip, Genel Kurulca işini bırakıp seçildiği organda profesyonel yönetici olarak çalışmalarına karar verilenlerden, aylık ve özlük hakları işverence ödenmeyenler, bu görevleri süresince aylık ve öteki özlük haklarını, bulundukları kadro ve derecenin hak ettikleri toplamını geçmeyecek şekilde sendikadan alırlar.”

'GERÇEK SENDİKACILIK ATEŞTEN GÖMLEK'

Eğitim Sen’in açıklamasında “Hukukun ve yargının siyasallaştığı, grevli ve toplu sözleşmeli sendikal hakkın olmadığı ülkelerde gerçek anlamda sendikacılık yapmak, ‘ateşten gömleği’ giymektir” denildi. Yandaş sendikalar ve konfederasyonlara yöneltilen eleştirilerde ise “Bu sendikaların ve konfederasyonun hiçbir zaman kamu çalışanlarının, insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürmeleri için ekonomik ve demokratik haklarını önceleyen sendikal faaliyetleri olmamıştır” denildi.

Kamu emekçilerinin Ocak ayında aldıkları zamma değinilerek “2020 yılının sonu itibariyle Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 14,60 arttı. Yandaş konfederasyonun beceriksizliği nedeniyle 2021 yılı için, çoğunluğunu hükümet yandaşlarının oluşturduğu Hakem Heyeti tarafından kamu çalışanlarına yüzde 3,3 reva görülmüştür” ifadelerinde bulunuldu.

GENEL BAŞKAN NEJLA KURUL'UN MAAŞI 3 BİN 763 TL

Daha sonra “Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin maaşlarındaki zam artış oranı yüzde 3 artı enflasyon farkı olan yüzde 4,36’dır. Yani maaş bordrolarında görüldüğü gibi maaş artış oranı toplamda yüzde 7,36’dır” şeklinde bilgi verildi.

Eğitim Sen’in açıklamasının sonuna da Genel Başkan Nejla Kurul ve Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin bordroları eklendi.

Yayımlanan bordroya göre, Genel Başkan Nejla Kurul’un maaşının 3.763, 01 TL olduğu görülüyor.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim