Gazete Emek- AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin soruduğu asgari ücret görüşmelerine ilişkin soruya Erdoğan “Beni köşeye sıkıştırıyorsunuz” diye yanıt verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar’a gitmeden önce bulunduğu Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Asgari ücret görüşmelerine ilişkin kendisine soru yöneltilen Erdoğan, “Beni köşeye sıkıştırıyorsunuz. Şu anda sayın Bakan heyetiyle beraber gerek işçi gerek işveren kesimiyle görüşmeleri yapacaklar. Görüşmelerle birlikte bir yere varacaklar. Dönünde bizler bu görüşmelerde ne yaptılar, teklifleri nedir, bunları görelim” dedi. İşverenin de asgari ücretten memnun olmasının önemine dikkat çeken Erdoğan, “İşveren de bu alınan karardan memnun olması lazım. Çünkü hep söylüyoruz ya yatırım istihdam üretim ihracat büyüme… E şimdi bizim burada hem işçinin emeğine işverenin de bu noktadaki yatırım gücüne ihtiyacımız var” diye konuştu.

AKP sahaya indiğine pişman oldu! Mahir Ünal çok kızdı: Zaten kimse gelmemiş

“BAKALIM YAPABİLİYOR MUSUN STOKÇULUK”

Son zamanlardaki ‘stok’ tartışmalarına da değinen Erdoğan şöyle konuştu:

Benim en çok rahatsız olduğum konu stokçuluk. Stokçuluk biliyorsunuz Diyanet İşleri Başkanının yanında bunu konuşmak bana düşmez ama bizim dinimizde haramdır. Fakat görüyoruz ki stokçuluk yapanlar var her alanda. Son zamanlarda otomotiv sektöründe bile stokçuluk var. Birçok kapalı otoparklara sıfır otomobiller oralara depolanmak suretiyle onun da stokçuluğu var. Hele de gıdada stokçuluk yenilir yutulur cinsten değil. Cezayı onları rahatsız edici notaya çıkaralım, ondan sonra yine yapabiliyorsa yapsınlar bakalım stokçuluk. Bedelini ağır ödeyecekler. Sen mi stokçuluk yapıyorsun? Bunun bedelini ağır ödeyeceksin. Bu tür zulmü yapanlara buyur yoluna devam et diyemeyiz. Üzerine üzerine gideceğiz bu işin”

Kaynak: Tele1 

Editör: TE Bilişim