Gazete Emek-  İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait Meslek Fabrikası'nda ücretsiz maske üretimi için çalışan eğitmenler, 28 Aralık 2020’de “Daimi iş istiyoruz” talebiyle başlatttıkları eylemin 24’üncü gününde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yapılan görüşmenin ardından eylemlerini sonlandırmıştı.

Eğitmenler, bu süreçte yetkililerden olumlu veya olumsuz bir yanıt alamadıklarını belirterek, yeniden eylem kararı aldıklarını açıkladı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği binasında basın toplantısı düzenleyen eğitmenler adına açıklama yapan Büşra Güngör, çalıştıkları süre içinde çeşitli taşeron şirketleri üzerinden istihdam edildiklerini belirterek, "Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere taşeronda çalışan binlerce işçi, belediyeye bağlı şirketlere aktarılarak taşerona son vermişlerdir. Fakat bizler eğitim emekçileri olarak ‘saatlik işçi’ statüsünde kaldığımızdan, bu hakkın dışında tutularak taşeronda istihdam edilmemize devam edilmiştir" ifadelerinde bulundu.

"İş, sigorta ve ekmek" talebiyle eyleme başladıklarını aktaran Güngör, bu süreç içerisinde belediyenin yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerin sonucunda somut bir adım atılmadığını belirtti.

8 ŞUBAT’TA EYLEM KARARI

Taleplerinin yerine getirileceği yönündeki çağrılar üzerine 10 gün ara verdiklerini, ancak geçen süre içerisinde olumlu ve somut bir gelişme yaşanmadığını dile getiren Güngör, şunları söyledi: "Bu süreç zarfında 2021 yılı için 'Eğitim Hizmet Alım' ihalesine çıkılması, Meslek Fabrikası bünyesine dışarıdan Hazır Giyim Öğretmeni olarak bir kişinin daha dışarıdan alınarak istihdam edilmesi, Meslek Fabrikasında her yıl farklı farklı taşeron firmalar üzerinden çalışan bizlerin daimi olarak istihdam edilmesinin bürokratlar tarafından engel olunduğunu görmekteyiz. Görmezden gelinmemizin devam edilmesi neticesinde eyleme kaldığımız yerden devam edeceğiz. 8 Şubat Pazartesi günü, eylemimize belediyenin önünde ve çocuklarımızla birlikte kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bizler, sürekli iş ve diğer belediye çalışanları gibi belediyenin şirketlerinde istihdam edilmek istiyoruz."

Kaynak: MA 

Editör: TE Bilişim