Gazete Emek- 16 Şubat itibariyle grev olduğunu belirten Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı konu hakkında açıklama yaptı.

Dara Odabaşı, "Teklifimiz, merkezi hükümetin işçiye verdiği AGİ dahil 2 bin 825 lira 90 kuruşluk asgari ücretin üzerindedir. İşçilerimizin eline geçecek toplam net gelir ikramiyeler hariç en düşük 4 bin 972 liralık teklifimiz sendika temsilcileri tarafından kabul edilmemiştir ifadelerini kullandı.

Şerdil Dara Odabaşı'nın açıklaması:

KAMUOYUNA ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Değerli Kadıköylüler, kıymetli komşularım;

Takip eden kimi komşularımızın da bildiği gibi, belediyemizde örgütlü olan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile uzun zamandır Toplu İş Sözleşme (TİS) masasındayız.

Ancak yapılan görüşmeler sonunda toplu sözleşme masasında uzlaşıya varamadık. Sonuç olarak, 16 Şubat itibariyle Kadıköy Belediyesi’nde grev var.

Kamuoyuna ve işçi haklarına verdiğimiz değer nedeniyle yaptığımız bu açıklama, ön bilgilendirme amaçlıdır. Detaylı bilgiler, daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Ancak şunu da belirtmeliyiz ki; Teklifimiz, merkezi hükümetin işçiye verdiği AGİ dahil 2 bin 825 lira 90 kuruşluk asgari ücretin üzerindedir. İşçilerimizin eline geçecek toplam net gelir, ikramiyeler hariç en düşük 4 bin 972 liralık teklifimiz, sendika temsilcileri tarafından kabul edilmemiştir. Teklifimiz, en düşük ücretliye yüzde 38 zamdır.

 Sürecin bu noktaya gelmesinden duyduğumuz üzüntüyü ve işçi sınıfıyla dayanışma duygularımızı tekrarlayarak, hak arama mücadelesi veren sendikaların, sınıf bilinciyle, bütün alanlarda aynı kararlılıkta mücadele etmelerini temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KADIKÖY BELEDİYESİ İŞÇİLERİ: KAFA KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR

Belediye önünde ve şantiyelerinde grevlerini sürdüren işçiler ile ilgili  yazılı bir açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’na işçiler tepki gösterdi.

YÜZDE 38 ZAM TEKLİFİ

Tekliflerinin merkezi hükümetin Asgari Geçim İndirimi(AGİ) dahil 2 bin 825 lira 90 kuruşluk asgari ücretin üzerinde olduğunu belirtilen açıklamada, “İşçilerimizin eline geçecek toplam net gelir, ikramiyeler hariç en düşük 4 bin 972 liralık teklifimiz sendika temsilcileri tarafından kabul edilmemiştir. Teklifimiz en düşük ücretliye yüzde 38 zamdır” denildi.

‘ELİMİZDE GENE AGİ KALIYOR’

Odabaşı’nın yaptığı açıklamaya tepki gösteren Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Sekreteri Cem Karasoy, “Başkan ‘ikramiyeler hariç’ diyerek kafa karışıklığı yaratmaya çalışıyor. Bahsettikleri yüzde 38 zammı sosyal yardımlar üzerinden söylüyorlar. Geçen sene yapılan 380 liralık zamdan tutun da, yol, yemek, yakacak gibi tüm sosyal yardımları verdiği rakamın içine katarak söylüyor. Onları çıkardığımız zaman zaten yine devletin belirlediği AGİ kalıyor elimizde” dedi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Editör: TE Bilişim