Gazete Emek-  İstanbul’un Bakırköy ilçesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait olan bir Halk Ekmek büfesinde yangın çıktı.

Ajansların aktardığı habere göre, Kartaltepe Mahallesi Olgunlar Sokak’ta bulunan büfe saat 03.00 sularında yanmaya başladı. Alevler kısa sürede tüm büfeyi sardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Halk Ekmek büfesi tamamen kullanılamaz hale geldi.

Berat Albayrak uzun bir sürenin ardından ilk kez görüntülendi

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yangını haber alarak olay yerine gelen büfe sahibi Mithat Ali Yanbeyli de polis ve itfaiye ekiplerinden bilgi aldı. Yanbeyli, “Hiç bilgim yok, evdeydim. Arkadaşlar haber verdi. Daha yeni geldim. Halk Ekmek satış yeri olarak kullanıyorum. İçeride kimse yoktu, kapatmıştık. Saat 19.00 gibi mesaimiz bitiyor. Mesaiden sonra kapattık” ifadelerini kullandı.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

AKP’li vekil Tolga Ağar’dan Sedat Peker’in iddialarına yalanlama

YANGININ KAYNAĞININ SABOTAJ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Bakırköy'e bağlı Kartaltepe Mahallesi Olgunlar Sokak'ta, İBB'ye ait Halk ekmek büfesi gece saatlerinde yanmıştı.

Büfeyi tamamen kullanılamaz hale getiren yangınla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun bir açıklama yaptı.

Ongun, İstanbul İtfaiyesi tarafından yapılan tespitlere göre yangının kimliği belirsiz kişilerce çıkarıldığını açıkladı.

Ongun'un açıklaması şöyle:

"İstanbul İtfaiyemizin raporuna göre Bakırköy'deki Halk Ekmek büfemiz mobese kayıtlarında tespit edildiği üzere kimliği belirsiz kişiler tarafından dün gece yakılmıştır. Sabotajcıların tespiti için çalışmalar devam ediyor."

Elon Musk'ın Starlink uyduları Diyarbakır semalarında görüldü

ŞÜPHELİ YAKALANDI

İBB ile AKP'li ilçe belediyeleri arasında kriz konusu olan İBB'nin Halk Ekmek büfelerinden biri, Bakırköy'de yakılmıştı.

                                                                               

İBB olay sonrası "sabotaj" açıklaması yaparken, şüpheli A.Y., düzenlenen operasyon sonucu Bağcılar'da yakalandı.

Şüphelinin ilk ifadesinde, halk ekmek büfesine "hırsızlık" amacıyla girdiğini, kasada bulunan 50 Türk Lirası'nı aldıktan sonra delil bırakmamak için büfeyi yaktığını söylediği öne sürüldü.

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim