Gazete Emek- Motorsikletli kuryelerin yaşadığı tehlikeli kazalar, kar yağışının yurdu etkisi altına almasıyla oldukça arttı. Dün gece sadece İstanbul’da Yemeksepeti çalışanı en az 10 kurye sipariş yetiştirmeye çalışırken kaza yaptı. Kuryelerden birinin kolu kırılırken diğer kuryelerin vücutlarında ise ciddi ezikler oluştu.

Yemeksepeti işçilerinin örgütlendiğii Nakliyat-İş Sedikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu BirGün'e konuştu. Küçükosmanoğlu, “Aslında bu karlı havalarda motosikletle trafiğe çıkmak trafik açısından da uygun değil. Bu havalarda kuryelerin yola çıkmaması gerekiyor. Dün bizim sadece İstanbul’da tespit ettiğimiz 10’dan fazla motosikletli kurye arkadaşımız kaza yaptı. Bir arkadaşımızın kolu kırıldı, vücudunda zedelenmeler var. Diğer arkadaşlarımızın da vücudunda ezikler var” şeklinde konuştu.

1 YILDA EN AZ 160 ÖLÜM

İşçi sağlığı ve iş güvenliğine değinen Küçükosmanoğlu şunları söyledi: “Son 1 yılda en az 160 motosikletli kurye arkadaşımız bu kazalardan dolayı yaşamını yitirdi. Bu aslında iş cinayetidir. Kâr hırsı bu şekilde ölüm getiriyor.”

KAZA YAPANLAR TAŞIMACILIK İŞKOLUNDA GÖZÜKMÜYOR

Yemeksepeti patronunun sendikal faaliyeti engellemeye çalıştığını da aktaran Küçükosmanoğlu “6 bin 200 kuryesi olan Yemeksepeti 4 bin 500 çalışanının iş kolunu değiştirdi” dedi. Küçükosmanoğlu son olarak şunları söyledi: “Evrakta sahtecilikle örgütlenmenin önün geçmeye çalışıyorlar. Biz hem evrakta sahtecilikle devlet kurumlarını yanıltmaya çalıştıkları için hem de sendikal faaliyeti engelledikleri için suç duyurusunda bulunduk, gerekli incelemelerin yapılması ve denetleme talep ettik. Durum o kadar vahim ki kaza yapan arkadaşlarımız taşımacılık işkolunda dahi gözükmüyor.”

Kaynak: BirGün

Editör: TE Bilişim