Gazete Emek- Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şubesinin, OHAL KHK'larıyla haksız ve hukuksuz işten çıkarmalara başlattığı eylem 159. haftasında.

Karşıyaka İskelesinde, "Oturma eylemimiz 159. haftasında" ve "Hukuk yok sayıldı, işimiz gasp edildi, oyalama sürdü, adalet istiyoruz" yazılı pankartlar açıldı.

KESK İzmir Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam basın metnini okudu. "Halklara hizmet için seçilmiş olanlar, halklara karşı duramazlar" diyen Beyazadam, toplumsal barışın bir an önce hakim olması gerektiğinin altını çizdi.

Beyazadam, "Toplumsal uzlaşının ve barışın ilk koşulu dört buçuk yıl önce yaptığınız hukuksuzluğu düzeltmenizdir. OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunu lağvedin ve komisyonun aldığı tüm ret kararlarını iptal edin. Arkadaşlarımızı derhal işlerine iade edin. Önünde sonunda olacağı budur. Biz haklıyız, işimize geri döneceğiz" dedi.

'İŞTEN ATILMALAR HUKUKSUZDUR'

Bundan 4 yıl önce 686 sayılı KHK ile işlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin türlü baskı ve yaptırımlarla karşılaştığını söyleyen Beyazadam, "Dört yıl boyunca arkadaşlarımızı korkutarak ve sindirerek yola getireceğini zanneden yolsuzlar oldu. Sesimizi kısmak isteyen basiretsizler oldu. Arkadaşlarımızın başını eğik görmek isteyen zavallılar oldu. Çok değil görülecektir ve çok yakındır ki; tüm bu kesimler, tarihin çöplüğüne gitmeye mahkumdur ve öyle de olacaktır. Toplumun şimdilerde içerisinde bulunduğu kutuplaştırmanın kimseye faydası olmayacak. KHK ile işten atmalar hukuksuzdur. OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun aldığı tüm ret kararlarını iptal edilerek, işten atılan tüm kamu emekçilerinin, derhal işlerine iade edilmelidir" dedi.

Kaynak: Etha 

Editör: TE Bilişim