Gazete Emek- Vestel'de artan Covid-19 vakalarına dair eyleme katıldıktan sonra "performans düşüklüğü” gerekçe gösterilerek işten atılan kadınların, işe iade davasının ilk duruşması görüldü.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Vestel Fabrikası’nda artan koronavirüs (kovid-19) vakalarına dikkat çekmek için İşçi Kadın Meclisleri, 10 Ağustos 2020 tarihinde OSB Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamanın ardından fabrikada çalışan Yeliz Kurt ve ona davada tanıklık edecek olan arkadaşı "performans düşüklüğü" gerekçe gösterilerek 24 Ağustos’ta işten çıkarıldı. İşe iade davası açan kadınların, ilk duruşması Manisa 1’inci İş Mahkemesi’nde görüldü.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşma, her iki tarafın tanıklarının aynı anda dinlenmesine karar verilerek, 4 Mayıs’a ertelendi.

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA

Duruşma sonrası açıklama yapan Yeliz Kurt, hiçbir kadının yalnız olmadığını belirterek, "Eğer birleşirsek dünyayı güzelleştirebiliriz. Bir olursak tüm yasal haklarımızı savunabiliriz ve adaleti sağlayabiliriz" dedi.

Kaynak:MA

Editör: TE Bilişim