Gazete Emek- Emek, barış ve demokrasi örgütleri, muhalefet partilerinin de destek verdiği 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerine hazırlanıyor. Bu yılki etkinliklerde bir kez daha savaşlara karşı özgürlük ve barış talepleri yükselecek. Kürt sorununda demokratik çözüm talebi de başlıca gündemler arasında yer alacak. Etkinlikler kapsamında Van ve Şırnak'ta miting düzenlenecek. Ayrıca birçok kentte de kitlesel açıklama ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 

 

 

 

 

VAN 

 

 

 

Van'da Emek ve Demokrasi Platformu, Musa Anter Barış Parkı'nda miting düzenleyecek. Saat 16.00'da başlayacak mitingde Koma Sorjiyan ve Azad Bedran sahne alacak. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve bölge milletvekilleri mitinge katılacak.  

 

 

 

ŞIRNAK 

 

 

 

HDP Şırnak İl Örgütü öncülüğünde Silopi ilçesinde "Savaş ölümdür, barış yaşamdır" şiarıyla miting düzenlenecek. Newroz alanında yapılacak miting saat 17.00'de başlayacak. Sanatçı Kadir Çat ve Awazên Botan mitingde sahne alacak. Kent milletvekillerinin yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da mitinge katılacak.  

 

 

 

ADANA 

 

 

 

Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Atatürk Parkı'nda 1 Eylül’de “Savaş kaybettirir, barış kazandırır” talebiyle saat 17.30'da kitlesel açıklama yapılacak. 

 

 

 

İSTANBUL 

 

 

 

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül’de Kadıköy’de kitlesel açıklama yapacak. Açıklama, “Savaşa ve sömürüye karşı, eşitlik ve barış istiyoruz” talebiyle saat 19.00’da yapılacak. 

 

 

 

ANKARA

 

 

 

Ankara’da Emek ve Demokrasi güçleri öncülüğünde 1 Eylül'de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Etkinliklerin adresi Çankaya ilçesinde bulunan Anıtpark.

 

 

 

DİYARBAKIR

 

 

 

Diyarbakır’da 1 Eylül'de Dağkapı Meydanı'nda kitlesel açıklama yapılacak. 

 

 

 

URFA

 

 

 

Urfa'da Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde merkez Haliliye ilçesinde bulunan Topçu Meydanı'nda kitlesel açıklaması yapılacak. Açıklamanın saati 17.30.

 

 

 

İZMİR

 

 

 

İzmir’de Emek ve Demokrasi Güçleri öncülüğünde kitlesel açıklama yapılacak. Açıklama, Konak Cumhuriyet Meydan'ında saat 19.00’da yapılacak. Sanatçı Cevdet Bağca da etkinlikte sahne alacak.

 

 

 

MARDİN

 

 

 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Emek ve Demokrasi Platformu tarafından kitlesel açıklama yapılacak. Açıklama saat 17.30'da, Öğretmen Evi önünde yapılacak. 

 

 

 

DERSİM

 

 

 

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, “Savaşa, sömürüye, ölüme ve yoksulluğa karşı barış ve demokrasi için” şiarıyla Sanat Sokağı’nda saat 17.30'da kitlesel açıklama yapacak. 

 

 

 

BATMAN 

 

 

 

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, Atatürk Park’ında kitlesel açıklama yaparak, serbest kürsü etkinliği düzenleyecek. Etkinlik saat 17.00'de yapılacak. 

 

 

 

MERSİN 

 

 

 

Mersin’de Emek ve Demokrasi Platformu, Özgür Çocuk Parkı’nda saat 17.30'da kitlesel açıklama düzenleyecek. 

 

 

 

BURSA

 

 

 

Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül’de Fomara Meydanı’nda saat 19.00’da açıklama yapacak. 

 

 

 

BİRÇOK KENTTE ETKİNLİK

 

 

 

Malatya, Adıyaman ve Antep başta olmak üzere birçok kentte de açıklama ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.


 

Editör: TE Bilişim