Gazete Emek- KESK MYK üyeleri ve Eğitim Sen MYK üyeleriyle birlikte konfederasyona bağlı diğer sendikaların MYK üyelerinden oluşan heyet, İstanbul’dan Ankara’ya yürüyor. Bursa’ya ulaşan KESK üyelerini KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri karşıladı. Kent Meydanı’nda yapılan açıklamayı KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen okudu. 

Ankara yürüyüşünün amacını anlatan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, “Yürüyüşümüz hukuksuzca ihraç edilen KESK’lilerin, kamu emekçilerinin işe iade edilmesi, OHAL komisyonunun lağvedilmesi içindir. Emeklilerimizin insanca yaşayabileceği ekonomik, sosyal ve adil bir ortam içindir. Sermayenin pandemi koşullarında Kod-29 adı altında binlerce işçiyi işten atma ahlaksızlığına karşı kamu emekçilerinin ve işçilerin birlikte mücadele ve dayanışması için” dedi. 

“KESK’LİLERİN DOSYALARI SONA BIRAKILARAK İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR” 

OHAL Komisyonu Başkanının “Kuruluş kanunumuz gereği yargı kararları bizi bağlamaz” ve yine KESK’lilere ilişkin “Dosyalarında bir şey yok, yine de bekletiyoruz” açıklamalarının açıkça ayrımcılığın ve hukuksuzluğun itirafı olduğunu ve bunu teşhir etmek için yürüdüklerini ifade eden Gezer, “OHAL komisyonu denen oyalama ve onaylama komisyonu süreci uzatmakla alenen ve bilerek suç işliyor. KESK’lilerin dosyalarının önemli bir kısmını sona bırakarak süreci işkenceye dönüştürüyor. ‘Ne kadar süründürsek o kadar iyidir’ niyetiyle hareket ediyor. Bu, iktidarın özelleştirme, güvencesizlik, performans, ayrımcılık, gericilik politikalarına karşı geldiğimiz, emekçilerin haklarını, insanca yaşam koşullarını savunduğumuz için açıkça hınç aldığını” söyledi. 

“DEMOKRASİ VE ADALET İÇİN YÜRÜYORUZ” 

“Bizim bu mücadelemiz aynı zamanda barış mücadelesi, emek mücadelesi, laiklik mücadelesidir” diyen Gezer “Kendileri dışındaki tüm kesimleri iktidarlarının bekası için tehdit görüyorlar. AKP, iktidarını devam ettirmek için sürekli düşman, hain, ‘terörist’ imal ediyor, halklarımızı, emekçileri kutuplaştırıyor. Asıl gündemleri konuşamaz, tartışamaz hale getirmek istiyor. Çünkü biliyorlar ki, işsizliğin, yoksulluğun, hukuksuz ihraçların, haksızlığın, hukuksuzluğun, yolsuzluğun ve talanın konuşulduğu, tartışıldığı bir yerde iktidarda kalamayacaklar.” diye konuştu.

Yürüyüşlerinin demokrasi ve adalet için olduğunu belirten Gezer, “Barışa dair umudu gerçeğe dönüştürmek, eşitlik ve özgürlüğü sağlamak, gerici kuşatmaya karşı laiklik ve aydınlık bir gelecek için, çalışma hakkımız ve İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz demek için yürüyoruz” dedi. 

KESK üyeleri açıklamanın ardından Eskişehir’e doğru yola çıktı.

Kaynak: Yeni Demokrasi 


 

Editör: TE Bilişim